6/3/08

El TSJ accepta una demanda contra el Consell per incumplir l’ensenyament en valencià

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunidad Valenciana ha acceptat a tràmit una demanda interposada per Escola Valenciana contra la Conselleria d'Educació de la Generlaitat valenciana per la contractació de mestres que imparteixen l'assignatura en llengua castellana quan ho haurien de fer en català-valencià.

Els demandants afirmen que aquest fet vulnera l'article 23.1 de l'Estatut Valencià aprobat recentment amb el suport de PSPV i Partido Popular i la Llei d'ús i ensenyament del Valencià.

Aquesta decisió implica que el procés s’eleve de la via administrativa on es trobava fins ara a la via judicial, després que Escola Valenciana impugnara la resolució administrativa dictada per la Secretària Autonòmica d’Educació.

Per altra banda el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STE-PV) afirma que s'han "produït irregularitats en els últims actes d'adjudicació de places de Primària en otorgar llocs a profesorat que no té la catalogació lingüística, obligatòria per a ocupar-los".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada