8/1/07

En menys de dos mesos, un altre alcalde del PP condemnat a vuit anys d'inhabilitació per prevaricació al País Valencià. Xert.

L'Audiència Provincial ha condemnat a vuit anys d'inhabilitació per prevaricación a qui va ser durant 20 anys alcalde de Xert, Vicente Beltrán. La Sala, que ratifica així la sentència del jutjat de Vinaròs, estima que va dictar l'enderrocament dels murets d'un veí «per caprici i sense contar amb la Corporació».
L'Audiència inhabilita per prevaricación a qui va ser alcalde de Xert durant dues dècades . Un mes i mig després que el Suprem condemnés a vuit anys d'inhabilitació a l'alcalde del PP a Vila-real per prevaricació, de nou un tribunal ha tornat a emetre una sentència condenatoria pel mateix delicte al màxim representant municipal d'una localitat castellonenca.
En aquesta ocasió, l'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a vuit anys d'inhabilitació per prevaricación a qui anés durant 20 anys alcalde de Xert, Vicente Beltrán. El fallo ratifica la pena que va ser dictada pel Jutjat penal de Vinaròs a l'abril del passat any. En aquesta ocasió, el jutge va acusar al llavors alcalde de Xert, Vicente Beltrán, del Partit Popular, d'ordenar al gener de 2001 l'enderrocament de dos murets adossats a la façana d'un habitatge que existien des de temps inmemorial i que s'empraven per a la càrrega i descarrega de cavalleries. Segons la sentència del jutjat de Vinaròs, l'ordre de l'alcalde «va ser verbal sense que s'instruís expedient administratiu, ni la fes constar en els llibres i registre de dit Consistori». Així mateix, el jutge va considerar que el llavors primer edil de Xert no va comunicar la seva decisió per al tractament i aprovació en ple municipal, «sinó només quan va rebre citació per a acudir a declarar en qualitat d'imputat davant el jutjat d'Instrucció nombre 2 de Vinaròs». Finalment, aquest tribunal va estimar que el valor dels muretes derrocats és de 960 euros. Vicente Beltrán va ser condemnat a vuit anys d'inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic per prevaricació administrativa per aquests fets, així com al pagament de la meitat de les costes i a indemnitzar, ell o l'Ajuntament de Xert, amb 960 euros al veí afectat. Davant aquesta sentència, l'ex alcalde popular Vicente Beltrán va recórrer a l'Audiència Provincial sol·licitant la seva revocació i el dictat d'una nova sentència absolutoria, la qual cosa no ha succeït. L'Audiència Provincial dicta en el seu fallo que «resulta difícil trobar un supòsit més clar de plena consciència de l'arbitrarietat i injustícia de la resolució, que l'alcalde va decidir en tot cas executar, per pura voluntat o capritx» i apunta que la decisió del tribunal de Vinaròs es va fer en base «a una minuciosa labor.» De las Provincias

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada