28/12/06

La Conselleria de Territori diu NO TAN A PROP a l'abocador RTP de la Salzadella

A Terra.es i a Las Provincias d'avui es publica que Territori finiquita un dels tres projectes d'abocadors de residus tòxics i perillosos a la província de Castelló al rebutjar el de la Salzadella
La Conselleria diu NO TAN A PROP i ho rebutja per situar-se al costat d'una zona protegida.
L'Ajuntament de la Salzadella i els grups de l'oposició ja disposen de la resolució de la Conselleria de Territori i Habitatge que rebutja el projecte presentat per una empresa davant el Consistori per a instal·lar un abocador de residus tòxics i perillosos en el terme municipal.
Segons fonts del departament que dirigeix Esteban González Pons, la comisió territorial va denegar el passat novembre la declaració d'interès comunitari de la planta de residus tòxics i perillosos i va interposar al promotor una sèrie de condicionantes per a donar llum verda al projecte. Unes sol·licituds que, finalment, no han estat ateses per l'empresa.
Entre els motius per a no concedir la declaració d'interès comunitari es troba, segons fonts municipals, el dir NO TAN A PROP, per la proximitat dels terrenys on estava projectat situar la planta a una zona d'interès paisajístic protegida per la Generalitat.La Conselleria de Territori va informar oficialment a l'Ajuntament de la Salzadella el passat divendres dia 22 de desembre, el dia de la grossa, sobre el rebuig al projecte de l'abocador. L'equip de govern i els grups en l'oposició ja han pogut revisar la documentació aportada pel Consell al respecte.
«Se'ns va informar que l'empresa no havia aportat tota la documentació que se li va exigir, que estava molt a prop d'un terreny protegit i que no complia amb les distàncies establertes», va explicar ahir l'alcalde de la Salzadella, el popular Víctor Gallego.
El primer edil va lamentar que la marxa endarrere d'aquest projecte «elimina les possibilitats d'instal·lar en el municipi projectes econòmics que donin treball als veïns». Al respecte, Gallego va mostrar els seus dubtes sobre la presentació de projectes similars en un futur. «No hi ha cap empresa més interessada a obrir un abocador i, després de tota la polèmica amb les plataformes, dubto que mai ningú s'interessi», va assenyalar.
Un final anunciat
El president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, va qualificar el passat estiu al que s'oposaven als abocadors com «ecologistas trasnochados».
La Conselleria de Territori, administració competent en matèria mediambiental, ha dit NO TAN A PROP a cinc mesos de les eleccions. Un extrem que no ha passat desapercebut per a l'Ajuntament de la Salzadella ni per a la Plataforma anti abocadors.
El diputat per Sant Mateu -Rèdit electoral-
La Plataforma anti abocadors dels Coves i la Salzadella va mostrar ahir la seva satisfacció per la decisió de Territori, que van atribuir a la pressió exercida per la mobilització social.
«Ha tingut molt a veure el qual els veïns d'aquests municipis s'hagin mobilitzat en contra dels abocadors. A més, a ningú li passa per alt que en aquesta comarca està en joc el diputat pel partit judicial de Sant Mateu i la clau de la Diputació», va explicar Abelardo Ripollés, membre de la plataforma.
La decisió de Territori suposa, fins a la data, l'últim capítol dels abocadors de residus tòxics en la província. La moció de censura que el passat dissabte va treure de l'ajuntament al popular Miguel Zaragozá va deixar aprovat definitivament des del punt de vista urbanístic l'abocador RTP de les Coves a la part B d'un polígon industrial mediambiental. A Fanzara, el PP assegura que no hi haurà una planta de residus tòxics i que el polígon donarà servei a la indústria ceràmica. Terra.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada