5/10/07

Sant Jordi dóna de baixa a 20 empadronats.

L'alcalde de Sant Jordi, Luis Tena, va donar de baixa al juliol i a través del Butlletí Oficial de la Província (BOP), «per no residir en el municipi» a 20 persones a les quals havia donat d'alta en el padró municipal i confirmat a l'Oficina del Cens Provincial que tenien residència en el municipi abans de les eleccions. Tena recorre a l'anunci en el diari oficial davant la impossibilitat de notificar-los la baixa als afectats en els seus domicilis.L'integrant de la Intercomarcal Socialista, Juli Domingo, assenyala que amb aquesta mesura es demostra que l'increment del cens obeïa a interessos molt concrets. Unes anomalies que es van detectar en municipis com la Salzedella, la Pobla de Benifassà, Argeleta o Cabanes i que, en alguns casos han acabat en els jutjats, amb regidors imputats.
Les eleccions municipals en Sant Jordi van estar presidides per la polèmica, després de les denúncies formulades pel PSPV d'empadronaments irregulars de persones en habitatges sense habitar i en domicilis de militants del PP. Entenien els socialistes que es buscava amb això alterar el resultat electoral. Per això havien denunciat el cas davant l'Oficina Provincial del Cens i en la delegació de l'INE. I fruit d'un recurs davant la Junta Electoral es va haver de demorar la constitució del consistori.

Més de 200 altes anòmales
Tena, que no va atendre ahir les trucades d'aquest diari, va signar el 16 de juliol passat la resolució per la qual dóna de baixa en el padró a 20 persones, tot just dos mesos després de ratificar-les davant l'INE. Per a justificar la seva acció es basa en l'informe remès per la delegació provincial de l'institut d'estadística i les averiguaciones de l'ajuntament. En l'expedient apunta que es «procedeix a donar de baixa en el padró municipal» als vint al·ludits, «per no residir en el municipi durant la major part de l'any» .Els socialistes havien denunciat a l'abril davant l'Oficina del Cens que a Sant Jordi s'havia registrat en els mesos previs a les eleccions municipals 250 altes en el Padró Municipal , el que suposava més del 33 per cent sobre la població amb dret a vot, 548. I citaven entre els nous veïns, ambdós han estat donats de baixa al juliol passat, a dos futbolistes, del Vinaròs i del Sant Jordi. Per aquest motiu reclamessin que es depurar-se el cens per a evitar que poguessin participar en les comicis locals i autonòmics.Ara, uns mesos després assisteixen amb satisfacció a la confirmació de la certesa de les seves sospites, però amb la sensació de que no poden fer res, ja que els comicis han passat i al capdavant de l'ajuntament continua el popular Luis Tena, qui alhora ha tornat a formar part del grup de govern de la Diputació de Castelló, on ocupa la vicepresidencia quarta.La impugnació socialista del resultat de les eleccions en Sant Jordi va arribar fins a la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, que va impedir la constitució del consistori fins a no resoldre el cas i va retardar la constitució de la diputació castellonenca.

Denúncies per amenaces
Aquesta situació va generar un clima de tensió en la localitat del Maestrat que va donar lloc al fet que el cap de llista socialista, María Rosa Cifre, a la postres l'única representant de l'oposició en el ple, presentés davant la Guàrdia Civil, primer, i els jutjats de Vinaròs més tard, sengles denúncies per les amenaces rebudes i gravades en el seu telèfon mòbil en les jornades prèvies a la constitució de la corporació.Ara, tant ella com els responsables del seu partit, coincideixen a lamentar que les amenaces que va rebre i que «la van alterar emocionalment» s'hagin vist corroborades per la decisió de l'alcalde de donar de baixa a 20 persones de les més d'un centenar que segons el PSPV s'havien empadronat irregularment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada