13/11/07

La mort de Carlos Palomino, reobreix el debat sobre la il·legalització de les formacions xenòfogues

Els manifestants d'ahir van reclamar la il·legalització del partit convocant. El succés obre un debat sobre la legalitat de les formacions amb ideologia xenòfoba. A la concentració van assistir diversos dirigents polítics, entre els quals destacaven el líder d'IU, Gaspar Llamazares i el portaveu del PSOE en el Congrés, Diego López Garrido.

López Garrido va assegurar que abans d'il·legalitzar un partit, cal investigar sobre l'ocorregut. Per al dirigent socialista, el tema de la il·legalització de partits té una regulació molt clara. Si les investigacions conduïssin a pensar que a més d'una responsabilitat personal, existeix una responsabilitat col·lectiva en un assassinat, per descomptat que el fiscal o advocacia de l'estat prendria les mesures oportunes, però ha de deduir-se de les investigacions, perquè a Espanya alguna cosa tan seriós com la il·legalització d'una partit ha de recolzar-se en proves fundades.

"Em sembla molt aventurat que per aquest fet vagi a produir-se la il·legalització d'un partit polític". Mentrestant, el líder de l'IU, Gaspar Llamazares exigia respostes davant aquesta violència racista i xenòfoba i demanava la il·legalització del partit convocant.

Centenars de persones i líders polítics es van concentrar ahir en la Porta del Sol de Madrid per a condemnar l'assassinat d'un jove de 16 anys en el metre de Madrid. La víctima anava a protestar contra un acte convocat per grups neonazis, en concret, pel grup de Democràcia Nacional

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada