11/1/08

El Gecen continúa denunciant irregularitats en l'aeroport de Castelló

NOTA DE PREMSA
Castelló, 9 de gener de 2008.

LA TERMINAL DE L’AEROPORT S’ESTÀ CONSTRUINT PRESUMPTAMENT SENSE LES AUTORITZACIONS PERTINENTS.

GECEN SOL·LICITA AL MINISTERI LA IMMEDIATA PARALITZACIÓ DE LES OBRES. Segons la informació que disposa l’associació la terminal s’està construint sense estar aprovada de forma definitiva, així com sense l’autorització del Ministeri de Medi ambient al modificat del projecte constructiu, que inclou la destrucció de Santa Bàrbara sense Declaració d'Impacte Ambiental. També es manca de les autoritzacions municipals oportunes.
Donada la gestió fosca i cap transparència practicada per AEROCAS i l'irresponsable seguiment per part dels Ministeris de la legalitat de les obres és summament complicat saber el moment procedimental en el qual es troben els expedients. En tot cas, els diferents modificats del projecte constructiu han de refondre's en un nou projecte i aquest ha de passar els tràmits legals oportuns, la qual cosa no s’ha produït, amb el que la terminal es construeix il·legalment.

FETS CONSUMATS I IL·LEGALITAT SÓN ELS EIXOS BÀSICS SEGUITS EN LA CONSTRUCCIÓ DE L’AEROPORT.
Es va iniciar il·legalment l’aeroport vulnerant la Declaració d'Impacte Ambiental, esbrossant en època de nidificació del aguilot cendròs pel que es va produir la primera paralització del Jutjat. Es va continuar amb la segona paralització, aquesta vegada per part del Ministeri, al comprovar-se que les obres s’estaven executant sense estar aprovat el projecte constructiu i el pla director. La tercera paralització va venir a produir-se per la destrucció de la zona de Santa Bàrbara sense Declaració d'Impacte Ambiental. GECEN lamenta que en un estat de dret sigui viable la construcció d’un aeroport al marge de tota legalitat sense que ningú respongui per això, la qual cosa propicia seguir amb aquesta dinàmica.

1 comentari:

  1. Nova adreça del Diari NO TAN A PROP
    http://www.terresdelsenia.blogspot.com/

    ResponElimina