19/2/08

"La gent està farta. A veure si doblem el pastís"

L'Ajuntament de Argeleta -Alt Millars-, governat pel PP, va retirar a finals de l'any passat la denúncia per presumpte delicte electoral interposada abans de les eleccions municipals de 2007 per l'anterior alcalde del PSPV contra dos exregidors del PP. E
El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Nules ha permès la personació a títol particular de l'anterior alcalde, el socialista José Ibáñez. Aquest s'ha ratificat aquesta mateixa setmana en la seua demanda contra els exregidors i el nou alcalde.
Un Decret d'Alcaldia de novembre de 2007 va permetre a l'equip de govern del PP revocar els poders atorgats per l'exalcalde a un bufet d'advocats per tirar endavant la denúncia per un supòsit intent de frau en el cens electoral.
El fiscal del cas ha decidit cridar a declarar, el proper dia 29 de febrer, a una de les persones que van sol·licitar l'empadronament. El procediment judicial seguirà endavant, i totes les declaracions realitzades al llarg de 2007 són valides per aclarir la situació generada tras detectar un intent d'unflar el cens amb 31 nous veïns en una localitat de 100 habitants. Per això, després de consultar amb la direcció provincial de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) va comprovar la documentació i va reclamar les dades que faltaven, com ara el municipi de procedència.
La documentació dels nous empadronaments amb les noves altes va ser presentada pels exregidors del PP Avelina Chiva i Pascual Ibáñez, que ja van passar pel jutjat.
Pascual Ibáñez va declarar i, segons fonts pròximes al procediment, es va mostrar dubitatiu i amb lapsus de menoría al no recordar dades dels veïns que va voler empadronar. Si que va dir que va ser en un viatge a Galícia quan els va conèixer i que va ser l'interès que aquests els van mostrar per tenir una casa en el poble per passar l 'estiu. Això sí, no va recordar dates ni detalls d'aquell viatge, ni tampoc si aquests veïns havien estat en Argeleta alguna vegada.Ibáñez i Chiva van afirmar en el ple de febrer de 2007 que la documentació dels nous empadronats els va ser remesa des de l'Administració, en referència a la direcció del partit. Alguna cosa que Chiva ampliava després al declarar en una emissora de ràdio que la intenció era guanyar l'alcaldia perquè ...
"la gent està farta. A veure si doblem el pastís" .
...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada