3/8/06

Ja és oficial la renuncia a fer la incineradora a la Vall d'Alba

Fa uns dies (el dilluns 31 de juliol), ja es va publicar al DOGV la Resolució per la qual es comunica la renúncia a fer la incineradora a la Vall d'Alba.

DISPOSICIÓ
Número DOGV: 5314
Data DOGV: 01.07.2006
Secció: III. CONVENIS I ACTES
Subsecció: G) ALTRES ASSUMPTES
Origen inserció: Conselleria de Territori i Habitatge

Títol inserció:
RESOLUCIÓ 28 de juliol del 2006, de la Direcció General de Qualitat Ambiental, per la qual s'arxiva l'expedient administratiu 151/05 IPPC, per desistiment de la mercantil interessada Técnicas y Tratamientos Energéticos de Residuos, S.A, i es declara conclús el procediment. [2006/9308]

Text de la inserció:
RESOLUCIÓ 28 de juliol del 2006, de la Direcció General de Qualitat Ambiental, per la qual s'arxiva l'expedient administratiu 151/05 IPPC, per desistiment de la mercantil interessada Técnicas y Tratamientos Energéticos de Residuos, S.A, i es declara conclús el procediment. [2006/9308]
Vist l'expedient de referència incoat a instància del Sr. Francisco Javier Sebastiá Aguilar, en qualitat de conseller delegat mancomunat de la mercantil Técnicas y Tratamientos Energéticos de Residuos SA, amb CIF A-12691630 i domicili a efecte de notificacions al passeig de l'Albereda núm. 35-bis de València, s'emet aquesta resolució de conformitat amb els següents,
Antecedents de fet
Primer. Amb data 23 de desembre del 2005 té entrada en el Registre general de la Conselleria de Territori i Habitatge escrit presentat pel Sr. Francisco Javier Sebastiá Aguilar, en qualitat de conseller delegat mancomunat de la mercantil Técnicas y Tratamientos Energéticos de Residuos SA, pel qual sol·licita autorització ambiental integrada per a una planta de valorització energètica de rebutjos de plantes de tractament de residus, conforme al que estableix la Llei 16/2002, de prevenció i control integrats de la contaminació, desenvolupada en l'àmbit de la Comunitat Valenciana pel Decret 40/2004, de 5 de març.
Segon. Verificat l'ajust de la documentació presentada junt amb l'escrit de sol·licitud als requisits establits en l'article 12 de la Llei 16/2002, de 2 de juliol, es comunica a la mercantil, mitjançant ofici de data 27 de desembre del 2005, l'admissió a tràmit d'aquesta i se li informa del requeriment realitzat, segons el que estableix l'article 15 del Decret 40/2004, dels informes sobre la idoneïtat de la documentació presentada als organismes següents:
. Ajuntament de la Vall d'Alba (Castelló).
. Àrea d'Avaluació Ambiental de la Direcció General de Gestió del Medi Natural.
. Àrea de Residus de la Direcció General de Qualitat Ambiental.
. Servei de Protecció de l'Ambient Atmosfèric de la Direcció General de Qualitat Ambiental.
. Confederació Hidrogràfica del Xúquer.
Tercer. En data 16 de maig del 2006 se sotmet a informació pública l'expedient de referència, durant un període de 60 dies, doble de l'habitual atesa la complexitat de la instal·lació i el caràcter inèdit d'aquesta a la Comunitat Valenciana, i en data 26 del mateix mes es realitza una correcció d'errades de l'anunci d'informació pública, per la qual cosa el termini d'exposició al públic de l'expedient finalitzaria el 5 d'agost del 2006.
Quart. Amb data 18 de juliol del 2006 l'Ajuntament de la Vall d'Alba expressa la voluntat de renunciar a aquest projecte.
Cinqué. Amb data 27 de juliol del 2006, el Sr. Francisco Javier Sebastiá Aguilar i el Sr. Juan Miguel Bellver Ribes, en qualitat de consellers delegats mancomunats de la mercantil Técnicas y Tratamientos Energéticos de Residuos SA, presenten escrit pel qual sol·liciten la retirada del projecte de l'autorització ambiental integrada per a la planta de valoració energètica de rebutjos de plantes de tractament de residus al terme municipal de la Vall d'Alba, tot i ratificant el compliment de les normes i garanties ambientals, en atenció a la situació de gran sensibilitat social generada a la zona del Pla de l'Arc.
Als anteriors fets s'apliquen els següents,
Fonaments de dret
Primer. El Decret 8/2004, de 3 de setembre, del president de la Generalitat Valenciana, pel qual s'assignen competències a les conselleries, atribueix a la Conselleria de Territori i Habitatge les competències en matèria de medi ambient. D'altra banda, de conformitat amb l'article 15 del Decret 119/2003, d'11 de juliol, del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria de Territori i Habitatge, i l'ordre que la desenvolupa d'11 d'abril del 2006, correspon a la Direcció General de Qualitat Ambiental exercir les competències en matèria de prevenció i control integrats de la contaminació.
Segon. Des del punt de vista procedimental, de conformitat amb el que disposen els articles 90 i 91 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, tot interessat podrà desistir de la seua sol·licitud per qualsevol mitjà que permeta la seua constància.
Tercer. L'article 42.1 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, estableix l'obligació de resoldre i el contingut de la resolució en el cas de desistiment de la sol·licitud.
Per raó de tot el que antecedeix, com també de l'informe proposta del Servei de Control Integrat de la Contaminació, i d'acord amb el Decret 119/2003, d'11 de juliol, del Consell de la Generalitat, resolc
Arxivar l'expedient administratiu 151/05 IPPC, per desistiment de la mercantil interessada Técnicas y Tratamientos Energéticos de Residuos SA i declarar conclús el procediment.
Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, es pot presentar recurs d'alçada davant de la Secretaria Autonòmica de Territori i Medi Ambient de la Conselleria de Territori i Habitatge, en el termini d'un mes des de l'endemà a la notificació, d'acord amb el que disposen els articles 114 i 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/199, de 13 de gener.
València, 28 de juliol del 2006.. El director general de Qualitat Ambiental: Jorge Lamparero Lázaro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada