8/8/06

Rosildos podria acollir la incineradora descartada per a la Vall d'Alba.


Segons publica l'Avanç Informació a la seva plana web , la pedania de la Serra dels Galcerans de Els Rosildos podria ser el nou indret escollit per a la construcció de la planta incineradora que la pressió popular ha fet descartar de la Vall d'Alba.

Tal i com la pròpia Plataforma Anti Incineradora sempre ha manifestat la història de la macroincineradora que es projectava instal·lar a la Vall d'Alba no ha acabat encara.
El Rosildos compleix els requisits dels experts per ubicar a una incineradora que ja vam definir al nostre artícle d'opinió.


Segons publica L'Avanç Informació el projecte tan sols hauria patit un endarreriment i un canvi d'emplaçament.

L'endarreriment arribaria fins després de les properes eleccions autonòmiques i locals per evitar el perill de pèrdua massiva de vots que el PP local i provincial temia una vegada vista la impressionant resposta popular que es va produir a la plana de l'Arc.

El canvi d'emplaçament al terme de la Serra d'en Galceran vindria a respondre a les principals objeccions que el projecte ha generat entre les pròpies files del PP de la comarca. I és que ni el PP de Cabanes, ni el de Vilafamès, ni el de Benlloch ni encara el d'Orpesa volien veure com una planta tan perillosa i de tals proporcions podia acabar amb el seu crèdit electoral, i també amb el crèdit d'un dels majors potencials econòmics de la zona; el turisme i la residència. D'aquesta manera es rumorejava que un dels principals opositors a la planta ha estat Jesús Ger, amo i senyor de Marina d'Or ja que podia veure devaluada la seua ciutat de vacances i d'oci per l'ànsia de poder de l'alcalde de la Vall d'Alba i vicepresident de la Diputació Paco Martínez. I és que des de diversos sectors s'acusa a aquest de ser el major responsable de l'avinguda de la planta d'incideració a la Vall d'Alba, projecte que gairebé no hauria consultat a cap dels seus companys ni colegues dels pobles veïns fet que no hauria agradat ni al propi Fabra que de la mà del seu inefable advocat Wenley Palacios, també parella de l'alcaldessa de Vilafamès -el primer ajuntament del PP que es va oposar obertament a la Planta-, va qüestionar públicament els promotors de la incineradora acusant-los de "prendre els habitants de la comarca com a paletos".

El canvi d'emplaçament vindria a intentar acabar amb el perill que per al turisme i el destí residencial de la comarca (ara a tan sols 10 minuts de Castelló per la nova autovia) representava la planta. Un canvi de pocs quilòmetres però que deixa una serralada entre la Plana de l'Arc i els Rosildos. Un mur de pedra que s'espera que acabe amb la mobilització popular en allunyar el problema dels focus més potents de resistència. És la lògica perversa de la política del conflicte.

A més a més algunes dades contribueixen a corroborar els temors. Una de les principals és la postura que manté l'alcalde de la Serra d'en Galceran, que una vegada enretirat el projecte va negar-se entre males paraules i esperit de revenja a donar permís a la plataforma per a fer ús de qualsevol de les instal·lacions que té tan en el poble com en qualsevulla de les tres pedanies que té la Serra.

Amb tot, la Plataforma, que ja temia aquest extrem, ha advertit diverses vegades que no pensa deixar la mabilització fins que no estiga ben segura de que el projecte no es fa definitivament. Això vol dir que com a mínim després de les eleccions no pensava deixar d'actuar per que, a la Vall d'Alba o no, esperaven que el projecte tornara a eixir passades aquestes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada