21/9/06

Pel nostre futur per la nostra terra


La Plataforma Antivertederos dels Coves-Salzadella va desmentir al president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, i va assegurar que els projectes segueixen la via administrativa per a materialitzar-se en el termini previst mentre l'empresa no els retiri o la Conselleria no els desestimi. Marina Sancho, portaveu de la Plataforma qualificà els projectes d'abocadors de residus tòxics i perillosos com un "problema social greu" i va reclamar a Carlos Fabra i als polítics el seu posicionament "perquè si els abocadors són dolents per a la població i estan en contra, poden adherir-se al nostre moviment i assistir a la manifestació, perquè som apolítics i volem el millor per a les nostres terres i la nostra gent".
La manifestació que els organitzadors esperen sigui multitudinària i a la qual s'han adherit Bloc Nacionalista i Esquerra Unida, partirà el dissabte 30 de setembre a les 19 hores des del Fanal amb el lema "Pel nostre futur, per la nostra terra". La Plataforma va mostrar ahir els diferents macroproyectos presentats a Castelló i va recordar que "Fabra no té cap competència per a parar-los. Fins que no es publiqui el seu desestimament no serà cert". Abelardo Ripollés un dels integrants de la Plataforma va demanar a Fabra "que no perdi energia perquè ell no els pot parar" i que es prenguin amb més respecte la salut de les persones.

Per la seva banda Marina Sancho va explicar que "la gent ha entès que no són problemes locals i que pot afectar la salut de comarques senceres, per aquest motiu els manifestants han anat en augment davant el secretismo i a dia d'avui tenim 1.000 socis, s'han venut 3.500 samarretes i més de 10.000 signatures contra aquests projectes. Seguirem treballant fins que existeixi un acord entre ajuntaments, Conselleria de Territori i Diputació que supleixi a la iniciativa privada per a dir com van a afrontar d'una manera clara i sense contradiccions el problema dels residus".
La Plataforma ha realitzat més de 40 xerrades informatives i amb tècnics, biòlegs i geólogs experts. Ha visitat algunes plantes de residus i reclama un altre futur per al Maestrat que no estigui basat en les plantes de RTP sinó en el turisme rural, el patrimoni cultural, l'arquitectura, l'artesania i l'agricultura, va concloure Abelardo Ripollés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada