13/9/06

Una incompetent Diputació vota contra els abocadors de Coves i la Salzadella


Tal i com ja vam poder llegir ahir, la diputació provincial de Castelló "ha vetat" als abocadors de Coves i La Salzadella i manté el de Fanzara. La paraula vetar és per dir alguna cosa, ja que la diputació no té cap competència amb assumptes que gaudeixen de l'autonomía municipal reconeguda a la Constitució Espanyola. Aquesta decissió d'una incompetent Diputació, s'emmarca dins de l'estratègia de cercar el rèdit electoral davant la proximitat d'unes eleccions municipals i no té res a veure amb l'acceptació de les tesis de les Plataformes contra els abocadors. Fanzara hauria sigut el municipi del PP sacrificat, donades les escasses expectatives de tornar a guanyar en aquella zona, on ja a la veïna Onda ja no governa el PP.
El PP no adoptarà cap mesura disciplinària contra cap regidor del PP que haja votat a favor dels abocadors RTP. Amb la votació d'ahir s'ha consumat una funció mediàtica a la Diputació per tal confondre a la ciutadania per així debilitar als moviments ciutadans en contra d'aquests abocadors i tot allò que s'instal·la d'acord a criteris polítics i no tècnics ni basant-se amb els principi de proximitat. Seguim amb la política NYMBY del PP i aquest acord és una de les seves expressions.
Per altra banda, no tenim constància que el president de la Diputació s'haja disculpat de les seves acussacions en les qualificava com a "ecologistas trasnochados" a la societat civil i plataformes ciutadanes que diuen NO als abocadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada