21/7/06

Vall d´Alba demana paralitzar el projecte de la planta d'eliminació de residus


El coordinador general del PP a Castelló i alcalde de Vall d´Alba, Francisco Martínez, va anunciar ahir dimecres en roda de premsa que ha sol·licitat a la Conselleria de Territori i Habitatge la paralització del projecte de construcció d'una macroincineradora de residus sòlids urbans prevista en aquesta localitat, mesura que, segons va dir, "respon a la salvatge campanya de mentides iniciada pel PSOE, posant en marxa una plataforma que no ha tingut més objectiu de crear alarma social".
En la mateixa compareixença amb els mitjans de comunicació, el secretari general del PP i vicepresident del Consell, Víctor Campos, va assenyalar que dit projecte, que actualment es troba en fase exposició pública, romandrà paralitzat "fins que es trobi un grau de consens i acceptació necessari", per al que va proposar l'obertura d'un procés de diàleg "amb la finalitat de trobar solucions eficaces i possibles".
"Exercici de responsabilitat"
Per la seva banda, Víctor Campos va qualificar la decisió de l'alcalde de Vall d´Alba de "exercici de responsabilitat", i va assegurar que el PP oferirà als ciutadans diàleg, consens i reflexió, "ja que no volem polítiques d'imposició, sinó solucionar els problemes amb plantejaments rigorosos, responsables i seriosos i no des de la més descarada demagògia, com està fent el PSOE". Segons Campos, "cal aportar sentit comú per a abandonar els temes dels residus com debat electoral, és a dir, asseure'ns junts i buscar solucions eficaces i possibles que millorin la qualitat de vida dels ciutadans". No obstant, el secretari general del PP va mostrar els seus dubtes respecte a que el PSOE vagi a aportar alguna cosa al respecte "perquè la seva estratègia és purament política i pensada fins a maig de 2007". Preguntat per l'oposició que ha sorgit a dit projecte fins i tot des de dintre del PP, com és el cas de l'alcaldessa de Vilafamés, Campos va manifestar que això "respon al clima de tensió que, interesadamente, havien iniciat moviments en contra de la planta, pel que l'alcaldessa s'ha posicionat al costat dels seus veïns, atenent una demanda social".

L'alcalde de Vall d´Alba va explicar que l'única meta que ha perseguit la plataforma "liderada pels membres del PSOE local" ha estat "la crispació de la societat valldalbense, de tota la comarca i de tota la província de Castelló, intentant arañar alguns vots en les pròximes eleccions que, fins a ara, no han pogut aconseguir amb idees, projectes o iniciatives".

Segons va criticar, "només han intentat dividir als ciutadans i crear tensions innecessàries sobre un tema tan delicat com el de la salut", i va afegir que el PP "ha pogut comprovar com s'ha creat un lamentable estat d'ansietat entre els més majors i els nens del poble". Al respecte, va assenyalar que des que va accedir a l'ajuntament de Vall d´Alba, en 1991, "el meu treball s'ha centrat a millorar la qualitat de vida dels meus veïns amb un treball seriós i coherent, pel que -va dir- no vull que aquesta tranquil·litat per la qual tant he lluitat es trenqui".

Així mateix, Martínez va subratllar que l'Ajuntament va acceptar estudiar aquesta proposta de la conselleria "perquè conta amb totes les garanties mediambientals i perquè es tractava d'una iniciativa que assegurava el benestar econòmic del nostre municipi". En aquest sentit, va apuntar que des del consistori "no s'han estalviat esforços a informar als veïns de tots els aspectes relacionats amb el seu funcionament".

Martínez va criticar que el PSPV "oculta a la societat que el mateix sistema que rebutgen en Vall d´Alba ha estat posat en marxa pel seu propis col·legues de partit a Barcelona, Tarragona o La Corunya, situades al costat d'importants nuclis urbans, sense que hi hagi hagut mai cap problema de salut o mediambiental".
Orpesa estudia portar la macroincineradora en un Ple Extraordinari Levante
Greuge comparatiu amb els abocadors RTP Levante
Líders d'Esquerra-Unida,Bloc,PSPV demanen la retirada del projecte de macroincineradora Levante
Levante
Panorama Actual
Mediterráneo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada