8/5/07

L'anul·lació de l'aprovació urbanística de l'abocador de residus tòxics i perillosos de les Coves més a prop

Es convocarà un ple que anularà l'aprovació a efectes urbanístics de l'abocador de residus tòxics i perillosos de les Coves.
L'Ajuntament de les Coves de Vinromà convocarà un ple per tal d'executar la sentència que anul·la tots els acords adoptats en el ple celebrat el passat 12 de setembre de 2005, entre els quals aquesta l'aprovació provisional i adjudicació de l'abocador de residus tòxics i perillosos en un polígon industrial anomenat mediambiental. Així ho va manifestar el portaveu de l'executiu local, Gustau Viol, en una reunió informativa realitzada el passat dissabte 5 de maig, en la qual l'equip de govern sorgit de la moció de censura contra Miguel Zaragozà donava comptes sobre les últimes novetats relatives a l'abocador de residus tòxics i perillosos.

Viol va destacar que en aquests moments la sentència és ferma i no cap recurs. Atès que és l'Ajuntament dels Coves l'únic que podia recórrer la sentència i que s'ha deixat transcórrer el temps previst en la mateixa per a la presentació de recursos, en aquests moments, no cap sinó executar-la. Per a això, segons l'edil, es convocarà durant els propers dies un ple per a anul·lar tots els acords adoptats en el ple de data 12 de setembre de 2005, amb la qual cosa es desclafissicarà el sòl i «no hi haurà polígon ni abocador de tòxics».
Aquest acord, que previsiblement obtindrà la majoria del plenari, serà remès a la Consellería de Territori i Habitatge, perquè anul·li l'aprovació definitiva del projecte. De no fer-ho, el portaveu municipal va assegurar que es recorrerà via contenciós administratiu perquè Territori acati l'ordre i anul·li la reclassificació dels terrenys. Una hipotètica majoria del PP desprès de les eleccions del 27 de maig podria tornar a iniciar l'aprovació del PAI amb abocador RTP que ara s'anul·larà.
La fàbrica de pales per a aerogeneradores

La fàbrica que la multinacional LM Glasfiber està construint en la localitat, es troba en una situació «d'irregularitat total», per deficiències en la tramitació. Aquesta finca està dintre del polígon de l'abocador RTP. Viol va cridar l'atenció sobre la falta de reparcel·lació en el polígon i sobre el fet que no s'hagués sol·licitat la preceptiva Llicència Mediambiental, necessària per a la construcció de qualsevol indústria. L'edil va explicar que l'empresa havia sol·licitat ja la Llicència Ambiental, remetent l'expedient al consistori, el qual va sol·licitar la subsanació d'algunes deficiències observades. Una vegada solucionats aquests errors, l'Ajuntament ha remès l'expedient a la Consellería, per ser l'òrgan competent per a l'adjudicació de Llicències Ambientals, pel que s'està a l'espera que sigui aquest organisme el qual aprovi la mateixa o que indiqui les deficiències que s'hagin d'esmenar.
El tinent d'alcalde va desvetllar la seva sospita que l'empresa «no sabia res» sobre les deficiències en el projecte de LM Glasfiber. L'edil va deixar entreveure en les seves manifestacions que els problemes amb la planta de pales per a aerogeneradors de LM a Les Coves podria haver provocat la destitució de Melchor Ruíz Pérez, Director General de LM a Espanya, així com una «possible querella milionària» de la multinacional danesa contra l'empresa promotora del polígon industrial pels retards i perjudicis soferts en la implantació de la fàbrica de pales per a aerogeneradors.
Viol va exposar que es pretén donar totes les facilitats a l'empresa per a la construcció de la fàbrica, «estem disposats a fer el que faci falta, disposats a sol·licitar una Declaració d'Interès Comunitari per al cas concret de la fàbrica, i després pensar en una possible requalificació en el futur per a crear un polígon en aquesta zona».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada