8/5/07

Tupinada a Argelita

La regidora del PP en Argelita, Avelina Chiva, va admetre ahir que l'intent d'empadronar a una trentena de persones, en un municipi de cent habitants, no va ser una decisió pròpia sinó que va respondre a instruccions de la direccio del partit. "Dels que manen", va assenyalar Chiva. L'alcalde d'Argelita, el socialista José Francisco Ibáñez, ja va denunciar que, en el ple en el qual va retreure als populars l'intent de frau, els dos regidors del PP van assegurar que la maniobra responia a una ordre de la direcció del seu partit.
Ahir, Avelina Chiva, va tractar de justificar les altes en el padró al·legant que es tracta d'una pràctica que també es realitza en altres pobles i va arribar a reconèixer que la intenció no era una altra que repercutir en els resultats de les pròximes eleccions.El PSPV va denunciar l'intent d'empadronament massiu després que fossin els propis regidors del PP qui reclamessin sol·licituds d'altes en el padró que, posteriorment, van ser remeses per correu. Alguns dels domicilis resenyats com residència dels "nous veïns" coincidien amb els dels propis regidors. Així, els socialistes van interposar una denúncia davant el jutjat, que ha cridat a declarar als dos regidors i als altres set propietaris dels habitatges en les quals es pretenien registrar els empadronats.
Empadronats a Callosa.
Mentre, a Fanzara, on també s'ha registrat un empadronament massiu i, en alguns casos, en cases totalment abandonades, la Junta electoral ha ordenat repetir el sorteig per a triar als membres de la taula electoral que s'instal·larà en el municipi el pròxim 27 de maig. L'alcalde del PP, José Centelles, va realitzar l'elecció a través d'un sistema que, per a la junta, no reuneix les garanties, amb el que haurà de repetir la selecció dels membres de la mateixa.Amb aquestes novetats sobre la possible manipulació de censos, el secretari de Política Institucional del PSPV, Antoni Such, va exigir al president regional del PP, Francisco Camps, que "esclareixi de forma immediata el que està ocorrent" i que, d'igual manera, "desautoritzi a qui hagin transmès aquestes ordres" ja que, del contrari, "el propi Camps estarà emparant el parany i serà còmplice de la mateixa", va indicar.Mentre, en Callosa d'En Sarrià, entre els dies 25 i 30 de gener, cinc persones es van empadronar en el domicili del pare del candidat del PP a l'ajuntament. El llistat de moviments del padró municipal d'aquesta població de la Marina Baixa registra les altes en el carrer Sant Bàrbara nombre 11, domicili de Juan Saval, pare del candidat a l'ajuntament pel PP, Vas batre Saval, en la data límit per a poder votar en les pròximes eleccions municipals. El domicili no obstant això està deshabitat i en venda des de l'any passat. Aquest periòdic ha tingut accés a un informe realitzat per la Policia Local en el qual després de visitar l'habitatge i conversar amb els veïns, l'oficial encarregat de redactar-ho conclou que l'habitatge està deshabitada, informa Sergi Castell.

1 comentari: