25/9/07

El projecte de l'abocador RTP de les Coves, en marxa.

A la vista del que publica El Set.com, entenem que s'està a l'espera de que el projecte de l'abocador RTP arribi a l'ajuntament de Les Coves de Vinromà.
Ja ho deiem al desembre, a partir de la publicació al BOP de l'aprovació de l'abocador RTP, aquest ja podria tenir la validessa jurídica necessària i la vigència executiva per poder convertir-se en un acte reglat. Així l'empresa promotora ja podria estar seguint els seus desitjats pasos esencials que li asseguraràn que puga continuar amb el procés administratiu que resta pendent per a l'obtenció de la llicència ambiental integrada per a que l'abocador de residus tòxics i perillosos es puga construir legalment i puga ser una realitat, aviat, a les Coves de Vinromà. Un cop aprovat urbanísticament el PAI al desembre, entenem que, cap ajuntament el podrà anular sense una macroindemnització, i menys si l'empresa inicia, com ara sembla que està passant, els tràmits previstos al planeament per fer l'abocador. Hi ha molts caragols en joc.
Podem equivocar-nos, però segons el nostre entendre el projecte i estudi d'impacte ambiental del futur abocador de residus tòxics i perillosos de les Coves de Vinromà, a ubicar en un polígon industrial anomenat ambiental, no cal i pensem que no és preceptiu presentar-lo davant l'ajuntament de les Coves de Vinromà. I, atenent al que va signar el Conseller a les Corts en resposta a la pregunta de la diputada del Compromís pel País Valencià, Marina Albiol, pensem que ja podria estar a dins de la Conselleria perfilant si falten coses per la seua tramitació i posterior publicació al Diari Oficial per posar-lo a informació pública per la seua posterior autorització i construcció. Pasos a seguir: Primer el projecte i estudi d'impacte ambiental, ha de pasar-se pel registre d'entrada de la Conselleria de Territori, en concret adreçat a la Direcció General de la Qualitat Ambiental, i desprès d'aquesta estudiar si falten coses es decidirà publicar-lo o bé reclamar-li a la promotora més dades o aclariments del projecte que s'ha de tramitar. Quan es decideixi posar-lo a informació pública es publicarà al Diari Oficial, i s'enviarà una sola còpia a l'ajuntament de les Coves per a que aquesta es posi a informació publica durant 30 dies per si algú està interessat en formular alguna al·legació. També es podrà anar a València a consultar el projecte.
Per altra banda, encara que a la llei diu que cal un informe urbanístic de l'ajuntament on s'ubica l'abocador, en aquest cas de l'abocador de Les Coves com urbanísticament ja està aprovat tenim seriosos dubtes de si caldria incloure'l, o demanar-lo, ja que urbanísticament és una realitat, si més no, al BOP, l'abocador RTP ja existeix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada