16/9/07

La Conselleria confirma continua tramitant-se els abocadors de Cervera i les Coves

La Conselleria de Medi Ambient, ha respost a la pregunta formulada per la diputada autonòmica d’Esquerra Unida, Marina Albiol, respecte a la política de tractament de residus impulsada per aquest departament, la qual ha comportat durant els darrers mesos tot un seguit de polèmiques i reaccions ciutadanes. En les preguntes ara respostes s’incidia en quins dels projectes d’incineradores i/o abocadors de residus, dels previstos per a les comarques de Castelló, tenia constància la Conselleria s’han retirat definitivament, quins continuen tramitant-se , o si coneixia la Conselleria si hi ha cap previsió de presentar per part de l’administració pública o empreses privades nou projectes d’incineradores o abocadors de residus. Igualment també es va preguntar si continuava apostant aquesta Conselleria per la incineració de residus com un sistema vàlid de tractar els mateixos.
A aquestes preguntes, la Conselleria ha afirmat que el pla zonal I preveu i està tramitant un abocador i una planta de valorització ( incineradora) a Cervera, els plans zonas II, IV i VI contemplen l’abocador i la planta de valorització d’Onda, i les zones III i VIII amb instal·lacions de valorització i abocadors previstos per a la Vall d’Uixó i Algimia d’Alfara.
Es confirma que s’han rebutjat els projectes de Salzadella, Fanzara, i s’està tramitant, per tant, continuen endavant, l’autorizació ambiental integrada de l’ampliació de l’abocador de residus urbans de Tales, i la plnata de tractament de residus urbans de la vall d’Uixó, l’abans esmentada de Cervera, i també, la planta de tractament i abocador de residus perillosos de les Coves de Vinromà promoguda de per la mercantil Gaimesa.
En la seua resposta, la Conselleria deixa clar que comparteix la incineració com a una opció bona per tractar els residus. Des d’Esquerra Unida s’ha lamentat que després de totes les mobilització ciutadanes que han comportat la política de residus del PP, aquests continuen mantenint projectes polèmics, i aposten per la incineració. A aquest respecte, Albiol ha recordat com en breu les Corts s’hauran de posicionar respecte a la Proposició no de Llei presentada per la formació on es demana desistir d’acceptar la incineració com a un alternativa bona per tractar el residus. “potser hi haja un lucre empresarial important darrere de la crema de cert tipus de residus, però estem parlant d’una pràctica totalment antiga i desfasada, que a més té un cost econòmic i sobre tot ambiental i de salut pública inassolible; els experts en oncologia i en patologies cardiovasculars són clars a l’hora de vincular directament les emissions de les incineradores amb les afeccions de les persones; els metalls pesants i dioxines que s’emeten, sovint no són controlables, i tota mesura de seguretat que es puga aplicar és poca, més quan existeixen alternatives de tot tipus per evitar aplegar a l’extrem de la incineració de residus

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada