21/9/07

LLIBERTAT SENSE FIANÇA PER AL JOVE QUE VA CREMAR LES FOTOS DEL REI

El magistrat, que va prendre declaració al jove durant uns deu minuts, va acordar la transformació de les diligències en procediment abreujat perquè la Fiscalia decideixi en deu dies si sol·licita l'obertura del judici oral i manté l'acusació contra Roura per un delicte d'injúries a la Corona. La fiscal Blanca Rodríguez va demanar avui la seva llibertat provisional amb fiança de 10.000 euros a prestar en el termini de 48 hores, la retirada del passaport i l'obligació que realitzi compareixences setmanals en el jutjat.


En dues actuacions dictats avui, un en el qual decreta la llibertat del jove i altre en el qual acorda el procediment abreujat, el jutge atribuïx la crema de les fotografies a Roura i a "altre individu desconegut" al que no s'ha pogut identificar. AL jove identificat*li atribuïx "una injúria a la Corona" tipificada en l'article 409.3 de Codi Penal, que castiga al que "injuriés al Rei i la Reina en l'exercici de les seves funcions".


Pedraz assenyala que la crema de les imatges dels monarques constituïx "un delicte que no duu aparellada pena greu" i acorda no adoptar cap mesura cautelar, al considerar que "no es constata risc de fugida". La Fiscalia, no obstant això, va destacar en el seu escrit la "gravetat" dels fets imputats al jove i va demanar l'aplicació de mesures cautelars, a l'entendre que "existeix un greu risc que pugui tractar d'eludir l'acció de la Justícia".

Segons l'acte, el jove va tenir l'ànim de de injuriar als Monarques, com demostra la comissió d'una "acció injuriosa", "el comportament de l'imputat" -que va aparèixer "encaputxat" durant la manifestació i, per tant, "no estaria exercint el seu dret a la llibertat d'expressió"-, i el fet que no s'acredités "una intenció diferent".

No identifica al seu company


En la seva declaració, Roura va reconèixer l'autoria dels fets i va exercitar el seu dret a romandre en silenci quan va ser preguntat per la identitat de l'altra persona que també encaputxada li va acompanyar en l'acte de calar foc a les imatges dels monarques, segons va explicar el seu advocat, Benet Salellas.


El jove imputat, que va atestar tranquil i utilitzant l'idioma català, va justificar la seva actuació davant Pedraz menjo "un acte comprès en la llibertat d'expressió i amb el qual pretenia mostrar el seu rebuig a la monarquia", segons va explicar el seu lletrat. A la declaració també van acudir dos agents dels Mossos d'Esquadra, que van procedir a la seva identificació a partir de les imatges de dos vídeos de la televisió autonòmica catalana i local de Girona.

Mentre es produïa la declaració, una trentena d'independentistes catalans es concentrava en la plaça de Colón de Madrid, a uns centenars de metres de l'Audiència Nacional, proferint crits en català com "Jo també cremo la Corona espanyola", "Visca la terra lliure "Canya, canya, canya, canya contra Espanya".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada