24/10/06

Castelló podia haver acollit un terç dels residus tòxics i perillosos generats a tot l'Estat Espanyol

Els abocadors RTP -residus tòxics i perillosos- previstos a Castelló tenien una capacitat d'emmagatzemar unes 300.000 tones any. En concret l'abocador RTP de la Salzadella a dos quilòmetres del casc urbà de Tírig, preveu la construcció d'una planta de tractament de residus amb el seu corresponent abocador de 925.000 metres quadrats per al tractament de 90.000 tones de Residus Industrials, 25.000 tones de Residuos Estabilitzats i 35.000 tones de Residus Tóxics i Perillosos. A Les Coves, el polígon que va anul·lar el Ple del sis d'octubre pretenía la ubicació del tractament de Residus Tóxics i Perillosos mitjançant una planta fisicoquímica, altra planta de tractament de fitosanitaris i un altra de llots a més de la construcció, a tres kilómetros del casc urbano de Torreblanca d'un abocador amb una capacitat aproximada de 5.000.000 de tones. A Fanzara, pretenen fer un abocador de residus de entre 12 i 30 metres de fondària, amb una capacitat per als voltants d'un milió de tones.
Segons publica l'informe referent als residus del perfil ambiental Ministeri de Medi Ambient, els residus perillosos que es generen a tot l'Estat es situa un poc per dalt dels 3.000.000 de tones. De tots aquests residus només un 34% va a parar a un dipòsit de seguretat, és a dir a un abocador com els que volen posar a la Salzadella, Fanzara o volíen posar a les Coves. Mentre que un 60 % dels residus perillosos són reutilitzats, un 6% va a parar a la incineració.
D'aquestes dades podem concloure que a tot l'Estat Espanyol vora 1 milió de tones a l'any de residus perillosos van a parar als abocadors RTP -residus tòxics i perillosos-, i per tant, si no s'hagués aturat l'abocador de les Coves, la província de Castelló podia haver acollit fàcilment un terç dels residus tòxics i perillosos de tot l'Estat Espanyol. O dit d'un altra manera, tots els residus tòxics i perillosos generats en uns 6 anys!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada