24/10/06

Nota de premsa de la Plataforma Antiabocador.

L’alcalde no pot atemorir els veïns de les Coves ni amenaçar-los amb la obligació de pagar indemnitzacions milionàries
La Plataforma Antiabocador de Residus Tòxics i Perillosos de les Coves i la Salzadella demana a l’equip de govern que acate el que es va aprovar en el darrer plenari, per a aturar definitivament el procés de creació de la planta de tractament i l’abocador de RTPs. La crispació social ha portat com a conseqüència actes vandàlics contra els opositors.
"Des de la plataforma demanem a l’alcalde que deixe de posar temor al cos dels veïns de les Coves, anunciant xifres astronòmiques per indemnitzar l’empresa Geimesa si s’aturen els projectes”. Després del plenari del passat 6 d’octubre, l’alcalde Miguel Zaragozá va convocar la població a una xerrada on va exposar els “perills” d’oposar-se a la planta de tractament i l’abocador de residus tòxics i perillosos. En aquest acte, considerat per la plataforma com “un veritable míting polític”, Zaragozá va acusar la plataforma i la oposició de ser responsables de la mort del poble, en considerar que dir no als RTP és el mateix que frenar la industrialització i el progrés del municipi. L’alcalde també va advertir que aturar el procés pot comportar la obligació de pagar xifres astronòmiques per indemnitzar l’empresa promotora, Geimesa. Segons el president de la plataforma, Jacobo Salvador, no té sentit que amenace a la població “i menys encara quan l’alcalde és l’únic que ha pogut signar algun tipus de compromís amb l’empresa, compromís del què no ens pot fer responsables”. Aquestes declaracions han donat un trist resultat, ja que la crispació social a les Coves ha arribat a uns límits extrems i s’ha passat dels insults i amenaces a l’acció violenta. Fa pocs dies, dos familiars d’un membre de la plataforma antiabocador van patir actes vandàlics, quan van trobar els pneumàtics dels seus vehicles punxats amb claus. Salvador creu que aquesta situació lamentable s’hauria pogut evitar si s’hagués convocat un referèndum per conèixer l’opinió de la gent sobre el tema, tant a les Coves com a la Salzadella o a Fanzara.Per evitar aquesta situació i respondre a les acusacions de Miguel Zaragozá i tot l’equip de govern municipal, la plataforma ha organitzat una xerrada informativa per al proper divendres 20 d’octubre. L’acte es durà a terme a les 19:30 hores, a la sala d’actes de la Caixa Rural de les Coves, i en aquest es preveu informar la població de l’estat actual del projecte del Parc Industrial Mediambiental.

Un plenari que porta cua.
Pel que fa a la polèmica negativa del govern municipal de complir l’acord de plenari del 6 d’octubre, la plataforma exigeix l’alcalde i el seu equip que compleixca la llei, i que acate de forma immediata el que es va aprovar per majoria. La decisió de demanar un informe jurídic no servirà de res, segons el president de la plataforma: “Al contrari, l'únic que fa és intentar guanyar temps per l’empresa d’una forma descarada, i portar més despeses per a les arques municipals”.La plataforma demana “responsabilitat” a l’alcalde, i mostra el seu suport als regidors que van votar perquè s’aturés definitivament el projecte. A més, demana a l’alcalde Zaragozá que deixe d’acusar de trànsfuga a Leoncio Marín, l’únic regidor del PP contrari als abocadors de RTPs, “ja que no ha canviat de partit, només ha escoltat la veu del poble i ha actuat en conseqüència”. La votació de Marín va permetre donar la majoria a la oposició (PSPV) per aprovar les mocions que van presentar en el plenari del 6 d’octubre, la primera per posicionar-se contra els tres abocadors previstos a la província, i una altra moció d’urgència que demanava la retirada del PAI que inclou el projecte de les Coves. Plataforma Antiabocador

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada