11/10/06

Membres de la Plataforma Antiabocador RTP reben amenaces des de que l'alcalde de les Coves els acusés de frenar el progrés.

La Plataforma Antiabocador de les Coves-Salzadella ha mostrat la seva satisfacció per l'acord plenari de l'Ajuntament dels Coves de Vinromà que cancel·la la implantació d'un abocador de residus tòxics i perillosos al municipi.

El president de la plataforma, Jacobo Salvador, va celebrar ahir a través d'un comunicat que cinc regidors de l'ajuntament -quatre de l'oposició i un de l'equip de Govern, del PP- aconseguissin retirar el pla d'actuació integrada (PAI) que anava a desenvolupar un parc mediambiental que incloïa la planta de tractament de residus tòxics i perillosos. Concretament, Salvador felicita a Leoncio Marín, regidor del PP, «perquè ha sabut rectificar i ha continuat al costat del poble, escoltant als seus veïns». La votació de Marín va permetre donar la majoria a l'oposició per a aprovar les mocions que van presentar: una per a posicionar-se contra els tres abocadors de tòxics prevists en la província i una altra moció d'urgència que demanava la retirada del PAI que inclou la planta dels Coves.
Cuatre regidors del PP van votar en contra discrepant amb el seu partit i amb la Diputació provincial.Amb tot, el president de la plataforma adverteix que «no es pot baixar la guàrdia», doncs recorda que «l'alcalde, Miguel Zaragozá, ha incomplit l'acord del mateix ple en el qual se li obligava a signar un certificat en el qual es demanava la retirada del projecte. El document havia de servir per a acreditar davant la Conselleria de Territori i la Confederación Hidrográfica del Xúquer que el ple per majoria acordava la retirada dels projectes, però l'alcalde s'ha negat a lliurar el document signat a l'oposició».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada