14/3/07

El PP de Càlig canvia de postura i ara també diu NO A L'ABOCADOR A LA BASSSA

Així ho va posar de manifest el cap de llista de la formació conservadora en la localitat, José Anglès Sans. Amb aquest anunci fet públic a final de la setmana passada, el PP calijó obre un front en la línia del PP provincial que defensa la viabilitat de la planta de tractament de Cervera, i acusava a l'alcalde socialista, Manuel Anglès, de boicotear la seva construcció, que duu més d'un lustre de retard.

Anglés fa aquesta aposta anti abocador amb l'aquiescencia del seu partit, ja que, tal com va afirmar en una publicació local, ha mantingut reuniónes amb altes instàncies polítiques per a «eradicar la posada en marxa i la construcció de la mateixa en la zona citada» . Unes actuacions que els va traslladar als responsables de la plataforma calijona No a l'abocador de la Bassa» . Aquest col·lectiu s'ha mostrat molt combatiu per a impedir la construcció de l'abocador a poca distància del terme de Peníscola i en terres de calijons al terme veí de Cervera. El vicepresident segon de la Diputació de Castelló i responsable de Medi ambient, Vicent Aparici, ha mantingut en nombroses ocasions que l'única veu contrària a l'abocador era la del consistori calijó i del seu alcalde, Manuel Anglés. Aquest va defensar davant el consorci del pla zonal de residus de l'àrea I (els Ports-Maestrat) la necessitat de variar la ubicació, per la proximitat a Cervera i la necessitat de travessar els carrers del municipi.
Així mateix, va exposar els seus dubtes sobre la idoneïtat del terreny triat per a situar l'abocador, al disposar d'estudis realitzats per encàrrec de la plataforma anti abocador que van detectar l'existència de fisures en el terreny que podrien afectar a l'aquífer que abasteix a la comarca i localitats turístiques com Benicarló o Peníscola.
Mentre, la Conselleria de Territori duu més d'un any de retard en la tramitació de l'autorització ambiental integrada sol·licitada per l'empresa Teconma-Ecodeco-Azahar Environement. Demora que també afecta als abocadors per a residus inertes. Això retarda la solució del problema i obliga a dur les escombraries domèstiques d'importants municipis costaners a abocadors alegales, agreujant el problema a l'estar aquests a punt de saturació. De Ramón Pardo del Mercantil VAlencià

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada