30/3/07

Èxit en la marxa a peu als terrenys on està aprovat urbanísticament fer un abocador o dipòsit RTP a les Coves de Vinromà

“El Conseller de Territori ens dóna ara la raó en tot el que fa gairebé dos anys que demanem”
Les Coves de Vinromà han acollit aquest matí una marxa a peu pels terrenys on es preveu la construcció de l’abocador de residus tòxics i perillosos. Les plataformes exigeixen que es publique “oficialment i per escrit” la retirada dels projectes.
L’ambient lúdic i festiu en contacte amb la natura ha marcat la jornada de diumenge a les Coves, on s'ha dut a terme una marxa a peu pels terrenys on es preveu construir l’abocador de residus tòxics i perillosos. L’acte va començar en una masia habitada just al costat dels terrenys i va destacar pel bon temps que va acompanyar els més de 250 participants.

L’objectiu de la marxa era, segons els organitzadors, donar a entendre la inviabilitat del projecte d’abocador en aquell indret i destacar la riquesa natural dels paratges, ubicats dins el terme municipal de les Coves però tocant al terme de Torreblanca. Abelardo Ripoll, representant de la Plataforma Antoabocador de Residus Tòxics i Perillosos de les Coves i la Salzadella, va recordar que la Generalitat continua sense publicar la retirada definitiva dels projectes, tot i les promeses del Conseller de Territori: “Fa més d’un mes i encara esperem la publicació oficial, de forma que per nosaltres és com si encara estigués en marxa, no ens en fiem fins que no es retire oficialment i per escrit.” Ripoll va afegir que Territori ha donat els mateixos arguments que les plataformes defensen des de la seua creació: “Després de mesos i mesos de lluita ara ha acabat donant-nos la raó en tots els nostres arguments, com per exemple que els residus s’han de tractar on es generen”.
L’acte va comptar amb el suport de les plataformes antiabocadors de Fanzara i Càlig, representants de les quals va intervindre per donar ànims a les persones assistents. Rafa Gascó, de la Plataforma Vertedero Sustancias Peligrosas No de Fanzara, també va exigir la publicació oficial de la retirada dels projectes “i a més volem que retiren l’ús dels terrenys com a abocador, perquè només això ens pot assegurar que mai més els posaran en aquests indrets”. Ximo Anglés, de la Plataforma No a l’Abocador de la Bassa de Càlig, va afirmar que les promeses verbals no són segures: “No ens podem fiar dels polítics i menys encara amb les eleccions tan a prop, ja que l’únic que volen és que deixem de mobillitzar-nos”. Anglès va animar els presents a recolzar el moviment antiabocador votant a les llistes d’electors i agrupacions afins en les properes municipals: “Necessitem pes polític per a assegurar que es retiraran els projectes, per això cal que els doneu suport amb el vostre vot”.

Pròximes activitats

L’aturada del projecte de la Salzadella és motiu de celebracions per la Plataforma, i per aquest motiu s’organitza un sopar popular amb ball pel proper dissabte 31, a aquesta localitat. La participació en l’acte és lliure, i les inscripcions ja estan obertes per totes aquelles persones que hi vulguen assistir. D’altra banda, el proper 21 d’abril està prevista la manifestació antiespeculació que organitza Compromís pel Territori i que es farà de forma conjunta a València, Castelló i Alacant. Les Plataformes antiabocador de Les Coves-La Salzadella, Fanzara i Càlig ja han confirmat la sevua presència a l’acte de Castelló, que començarà a les sis de la vesprada a la plaça de la Independència (La Farola). El lema d’aquesta manifestació és “Per la nostra terra. Prou de corrupció i d’especulació, moratòria urbanística ja!” De la Plataforma Antiabocador . www.nordecastello.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada