1/3/07

Quatre diputats provincials del PP guanyen més de 1100 euros cadascun en un sol dia

Miguel Ángel Mulet, Rubén Ibáñez, Adelino Santamaría i Manuel Ferreres, tots ells del PP, es van embutxacar ahir més de 1.100 euros, cadascun, per les poc més de cinc hores durant les quals van participar en diverses comissions i en el ple de la Diputació de Castelló. Cap dels quatre té dedicació exclusiva pel que, a més, cobren d’altres institucions. No obstant això, el dia d’ahir va ser especialment fructífer. Mulet té delegades les competències de Cultura però, a més d’assistir a la comissió (reunió) en la qual s’analitzen i debaten temes del seu departament, va assistir a les comissions de Cooperació, Hisenda i Personal. Per la seva assistència cobra 160 euros per cadascuna. En realitat, ell és únicament titular en dos d’aquestes comissions. No obstant això, diputats que conten amb dedicació exclusiva i, per tant, tenen el sou assegurat, excusen la seva assistència i deleguen el seu lloc en un substitut que és Miguel Ángel Mulet. Així, en el cas del dia d’ahir, el diputat i regidor de l'Ajuntament de Castelló va cobrar per acudir a les quatre reunions que es van celebrar ens les 9.30 i les 12.00 hores. Al migdia, el diputat va participar també en la junta de govern, l’òrgan de govern de la Diputació provincial, format pels diputats del PP i per l’assistència del qual, que normalment no sobrepassa la mitja hora, cobra al voltant de 200 euros. A la tarda, Mulet també va acudir al ple de la institució provincial i va sumar 300 euros a la “caixa” que ja havia fet durant el matí.

En el cas de Rubén Ibáñez, la suma és la mateixa. Té la delegació de les competències de Personal i és titular de dues comissions encara que, de forma més que habitual, assisteix a entre tres i quatre cada setmana en qualitat de “substitut” d'altres diputats. Així mateix, participa en la junta de govern, que també se celebra totes les setmanes, i assisteix als plens que, de forma ordinària, se celebren mensualment.

Jornada laboral

Manuel Ferreres i Adelino Santamaría, alcaldes de Sant Mateu i Borriol, respectivament, es van embutxacar la mateixa quantitat. I això que la suma hagués estat de 160 euros més en el cas que s’hagués celebrat la cinquena comissió que se celebra els dimarts, la de Medi ambient, a la qual els quatre també assisteixen de manera regular.

La seva jornada laboral en la Diputació va acabar poc abans de les 20.00, tot just dues hores després que s’iniciés el ple en el qual, habitualment, només voten. En el mateix ple, el PP va aprovar una modificació de crèdit de més de 3 milions d'euros per al pagament, entre altres coses, de diverses subvencions a associacions culturals i festives. El “bou per la vila” de Castelló, el carnaval de Vinaròs, la “colla del Rei barbut” o la “colla Bacallà”, són alguns dels ens als quals es va assignar un total de 243.000 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada