7/3/07

La plataforma antiabocador viatja a Madrid per a demanar la clausura de l’abocador de RTPs de San Fernando de Henares

Una representació del col·lectiu va participar en una jornada promoguda per les organitzacions que s’oposen a aquestes instal·lacions
La jornada antiabocador a la comunitat de Madrid es va organitzar a Mejorada del Campo, municipi que compta des de fa més de vint anys amb un abocador de residus tòxics i perillosos, i del qual se n’ha denunciat en diverses ocasions irregularitats en el seu funcionament pel mal estat en què es troba. La plataforma antiabocador va participar en l’acte convidada pel MIA (Movimiento de Izquierda Alternativa), partit polític amb dos regidors a l’Ajuntament de Mejorada que ha liderat el moviment antiabocador en aquest municipi, demanant el tancament de les instal·lacions.
Julieta Pérez, una de les regidores i principal portaveu del moviment antiabocador, ha col·laborat en moltes ocasions amb la plataforma de les Coves i la Salzadella des de que va conèixer el cas de les comarques de Castelló a travès del reportatge “Triángulo Tóxico” que va emetre La 2 dins el seu programa Línea 900, ara fa gairebé un any.
Abelardo Ripoll, en nom de la Plataforma Antoabocador de Residus Tòxics i Perillosos de les Coves i la Salzadella, va intervindre en l’acte per a resumir el cas de les comarques de l’interior de Castelló, i va parlar a més sobre la trajectòria i les activitats de la plataforma. Un dels temes que més ànims va donar al públic assistent va ser l’important moviment social que ha sorgit, ja que segons Ripoll la seua força i constància han estat uns dels principals motius per aturar el projecte de la Salzadella.
L’acte antiabocador a la comunitat de Madrid es va dur a terme el passat cap de setmana, i tenia com a objectiu demanar la clausura de l’abocador de RTPs de San Fernando de Henares (que també afecte a Mejorada).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada