14/3/07

Un jutge declara nul l'acord de construir un PAI amb abocador de tòxics en els Coves de Vinromà

El nou govern denuncia la mala gestió de l'ex alcalde del PP
El Jutjat del Contenciós Administratiu número 1 de Castelló ha declarat nul de ple dret l'acord, de 12 de setembre de 2005, de l'Ajuntament dels Coves de Vinromà aprovant el programa d'actuació integrada (PAI) del polígon mediambiental que incloïa un abocador de residus tòxics. L'ajuntament remetrà la fallada a la Conselleria de Territori perquè revisi l'expedient i revoque l'aprovació definitiva d'aquest PAI, que es va produir el 17 de novembre de 2006.
NO ERA URGENT FER L'ABOCADOR DE RESIDUS TÒXICS I PERILLOSOS.

El fallo dóna la raó als aleshores regidors del grup socialista, encapçalats per Gustau Viol, ara en l'equip de govern, que van considerar irregular la convocatòria urgent del ple de setembre al vulnerar-se varis dels seus drets constitucionals per part de l'ex alcalde, Miguel Zaragozá, del Partit Popular. La sentència és clara i anul·la tots els acords adoptats en el ple perquè es va vulnerar el dret dels regidors, representants dels veïns, a tenir informació dels assumptes a abordar. Això, apunta Viol, demostra l'actitud «antidemocrática i prepotent de Zaragozá, que ens va negar la possibilitat d'estudiar i preparar el debat, al no poder accedir a la documentació del ple» . Després d'impugnarlo, l'ajuntament ho va desestimar i la Conselleria de Territori va tramitar i va aprovar el PAI. Fruit d'això, denúncia Viol, és que l'empresa adjudicatària del PAI aquesta construint una nau per a LM Glasfiber, que farà pales d'aerogeneradores. «I això sense disposar de llicència ni haver realitzat la parcelación del polígon». Malgrat això, mostra la seva predisposició a resoldre mitjançant el diàleg el problema.
Viol afegeix: «Nosaltres no volem que l'empresa LM, que ens ha demanat autorització, es vagi i es perdin posats de treball, però cal refer tot el procés, per la mala gestió de l'ex alcalde» . L'edil és conscient que en les obres que estan en marxa en el polígon «hi ha irregularitats, consentides per l'ex alcalde. Per això instem a la constructora de les naus a dialogar i buscar una sortida que salvi les anomalies».
El paper de Territori
La sentència judicial arriba quan la Conselleria de Territori ha denegat la construcció de l'abocador que ha generat moviments de rebuig en la comarca i que en la població va donar lloc a una moció de censura plantejada pels quatre edils socialistes i un dissident del PP, Leoncio Marín, actual alcalde. Viol va valorar ahir la fallada que «denota la mala gestió de l'ex alcalde Zaragozá, una mica del que ja li advertim nosaltres al setembre de 2005». Viol, en representació de l'actual govern local de coalició, recorda el paper que ha tingut la conselleria durant tot el procés administratiu. Una actuació que «no ha tingut en compte els nostres advertiments de les irregularitats ni tampoc l'acord plenario per a retornar la documentació del PAI per a refer-la. Acord que es va adoptar en un ple de novembre» . Per aquest motiu la sentència del jutjat posi en dubte el paper de la conselleria.Ramón Pardo, al Mercantil

Visualitza el Video en Youtube

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada