20/11/06

Abocador RTP de les Coves: S'obtenen els primers resultats per no signar l'acord Plenari. Conselleria l'aprova en temps rècord!

L'incompliment de l'acord de l'ajuntament-Ple de les Coves per part de l'Alcalde al negar-se a signar el certificat pel qual s'anul·la la tramitació de l'abocador RTP ha donat els seus primers fruits. Ara ja no cal esperar a cap informe jurídic perquè ja està aprovat i no té sentit fer-ne cap.Requalificació en poc més de tretze mesos
I és que ahir va haver d'anar a Castelló la Cristina Serrallo, secretària autonòmica de la Conselleria de Territori i Vivenda per presidir la reunió de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Castelló, que havia d'aprovar la requalificació de sòl rústic a sòl industrial al terme de les Coves de Vinromà, donant així un pas endavant a la possibilitat de construcció de l'abocador de residus tòxics i perillosos a un polígon anomenat «mediambiental».
La reacció de l'alcalde covarxí, Miguel Zaragozá, no s'ha fet esperar i ha expressat la seva satisfacció per aquesta decisió «que permetrà el desenvolupament dels Coves i de la seva comarca, ja que esperem que unes 70 empreses vingin a instal·lar-se i dinamitzin tota la comarca. De fet, ja tenim confirmat l'interès d'una empresa danesa fabricant de pales per a aerogeneradores». Per al primer edil de la localitat aquest projecte suposa «la possibilitat d'atreure indústria i empreses a la nostra localitat i evitar la constant emigració i pèrdua de població de la localitat». «Comptar amb un centre industrial d'aquestes característiques suposa la possibilitat de diversificar nostra estructura econòmica». El Parc Industrial Mediambiental Els Coves se situarà en una superfície d'un milió de metres quadrats lluny del municipi de les Coves però molt a prop -menys de 2000 metres- del termes veïns i dels pobles de Torreblanca i Alcossebre, als quals no se'ls ha consultat. El Parc Industrial Mediambiental està dissenyat per acollir un dels tres abocadors de residus tòxics i perillosos que es preveuen a Castelló, com el que hi ha a Nerva -Huelva-, el qual ha estat denunciat per abocaments al riu Tinto. Aquests abocadors de residus tòxics i perillosos convertiran l'interior de Castelló en el femer del País Valencià, ja que la immensa majoría de productors d'aquests residus són de València i Alacant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada