6/11/06

Denuncien delicte ètic als informes que avalen i alaben l'abocador RTP de Fanzara

La Plataforma Abocador Substàncies Perilloses No de Fanzara, segueix trobant motius que desacrediten l'estudi realitzat per «experts de la UJI» que venia a confirmar la permeabilitat del sòl en el qual es situe l'aqüífer subterrani situat en El Baladrar.
Denúncien que a un mapa cartogràfic publicat per la Conselleria de Territori, s'inclou dita zona entre les què registren un grau alt de vulnerabilitat per contaminació d'aigües subterrànies en comparació amb la resta de la Plana que té un grau mitjà.
També denuncien que, tant l'empresa Ecocat, promotora del projecte, com l'Ajuntament de Fanzara, hagin encarregat realitzar disversos informes mediambientals sobre El Baladrar a la societat limitada F.F. Entropics. La Plataforma qualifica de «curiós i poc correcte», el fet que els administradors d'aquesta signatura siguin José Francisco Fabra Castell i José Vicente Ferrer Casaña, cap de l'oficina tècnica i cap de la secció d'arquitectura, respectivament, de la Diputació Provincial. A més, l'esmentada mercantil ha deixat en mans de José Ramón Jiménez Sales, geòleg i també col·locat a la institució provincial, l'elaboració de l'estudi de la UJI, d'una banda, i l'estudi d'impacte ambiental de la modificació puntual del PGOU de Fanzara Sector 4 Baladrar, per un altre. El col·lectiu antivertedero considera que «és un delicte ètic, quant menys», que els principals impulsors del projecte encarreguin els informes mediambientals a treballadors de la Diputació, «entitat que es mostra també com promotora de l'abocador i no com moderadora en l'assumpte», segons apunten fonts de la plataforma. Al veure «un clar partidisme» en l'elaboració dels citats informes i estudis relacionats amb la zona fanzarina del Baladrar, la plataforma insisteix en la «nul·la veracitat» de les seves conclusions».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada