26/11/06

L'Assemblea de la Plataforma contrària als RTP dóna suport a la moció de censura


La retirada de l’abocador de la Salzadella, més a prop
Un dels temes que ha centrat l’assemblea de socis d'ahir dissabte és l’estat del projecte de la Salzadella, que ara es veu des d’una nova perspectiva amb l’informe desfavorable que ha emès la comissió que estudiava la declaració d’interès comunitari dels terrenys. Els motius principals de l’informe desfavorable són els accessos, que no estan ben resolts, i que part dels terrenys podrien estar declarats d’interès paisatgístic. La declaració d’interès comunitari és un pas obligat per a donar llum verda al projecte de la Salzadella, i si la conselleria ratifiqués l’informe desfavorable el projecte s’aturaria.

La plataforma considera «més que optimista» aquesta notícia, i considera ja «un fet» la retirada definitiva del projecte de la Salzadella. Els centenars d’assistents a l’assemblea van rebre amb entusiasme la notícia, ja que es comença a veure amb claredat un futur net per al municipi.
En l’assemblea de socis s’ha anunciat que el projecte de la Salzadella està gairebé aturat per l’informe contrari a que els terrenys es declaren d’interès comunitari. Els projectes d’abocadors de RTPs de les Coves i la Salzadella estan cada cop més a prop de passar a la història. Aquest és a grans trets el missatge d’optimisme que la plataforma ha transmès als seus socis durant l’assemblea que s’ha dut a terme aquest dissabte en el segon municipi, amb una nombrosíssima presència de públic. Un dels temes que més ha estat en boca dels assistents és, sense dubte, la moció de censura que el grup del PSPV i el regidor popular Leoncio Marín han presentat contra l’alcalde de les Coves, Miguel Zaragozá. Des de la plataforma donem tot el nostre suport a aquesta iniciativa que, tot i ser dràstica, entenem que era necessària «ja que ha incomplit un acord plenari, ha ocultat informació sobre el tema durant anys i ha creat un clima de crispació social insostenible, no tan sols a les Coves sinó amb altres municipis propers». A més, altres de les raons que justifiquen aquesta moció de censura són “els atacs repetits i insistents que ha fet a empreses locals i a persones, pel simple motiu de no compartir la seua opinió sobre el tema de l’abocador”.
L’actitud de l’alcalde ha arribat a límits desesperats aquest mateix cap de setmana, ja que ha convocat els veïns a una xerrada per parlar de la moció de censura i l’acte coincideix en dia i hora amb l’assemblea de la plataforma. Pel que fa al grup socialista i el regidor del PP que han presentat la moció, la plataforma agraeix que hagen escoltat la veu majoritària de la població, que fa més d’un any va començar a alçar la seua veu contra l’abocador, i que demanava aquesta moció com a últim recurs per aturar el projecte: «Han actuat correctament, l’únic interès que els ha mogut és el del poble i no el personal, com insinua l’alcalde», explica el president de la plataforma, Jacobo Salvador. Del grup socialista es valora especialment el risc a afrontar les conseqüències de la moció amb una possible expulsió del partit «perquè han anteposat el bé del poble a les regles del partit», i del regidor del PP la seua voluntat d’escoltar el poble i deixar de banda les pressions internes del partit i l’equip de govern. En aquest sentit hem de puntualitzar que no es pot acusar de trànsfuga a Marín, ja que l’únic que ha fet és oposar-se a la resta de l’equip de govern per un tema en concret, la planta de tractament i l’abocador de RTPs. El president de la Diputació, qui també considera que el pacte està motivat per interessos personals, va declarar que es tractava d’un “espectacle lamentable”. Des de la plataforma, però, entenem que és la mateixa Diputació qui ofereix aquest espectacle lamentable incloent l’aprovació del PAI de les Coves per urgència en el darrer plenari provincial, “com si ens ho volguessen colar per la porta del darrere, mentre l’alcalde retenia de forma il·legal l’ acord de plenari que obligava a retirar-lo”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada