6/11/06

Èxit de la manifestació del dissabte passat a la Salzadella.

Els carrers de la Salzadella van tornar a ser dissabte 28 d´octubre escenari de la lluita antiabocadors el passat cap de setmana. Dissabte per la vesprada, més de 500 persones van respondre a la convocatòria de la Plataforma Antiabocador de Residus Tòxics i Perillosos per a demostrar que no estan disposats a rendir-se fins que no s’aturen els projectes d’abocadors de RTPs de les Coves, la Salzadella i Fanzara.
Els representans de la plataforma van recordar que la lluita continua, i encara que aturar el projecte de les Coves està cada vegada més a prop, en queden dos més que segueixen en marxa. Durant l’acte, els organitzadors van portar bosses d’escombraries, cadascuna amb el nom d’un producte tòxic diferent o una de les malalties que aquestes substàncies poden causar. Al final de la manifestació es van dipositar totes les bosses en un contenidor simulant un abocador com els que volen construir a les comarques de l’interior de la nostra província. Com en altres ocasions, un dels assistents a la manifestació va intervenir per mostrar el seu suport i per recordar que la polèmica dels residus no és un tema de política, sinó de salut. Pel que fa al calendari d’activitats de la plataforma, un dels actes més importants d’aquest mes de novembre és l’assemblea de socis que es durà a terme el dia 25.
El govern de les Coves cedeix per una festa privada el local que va negar a la plataforma per fer una conferència sobre salut La Plataforma Antiabocador de Residus Tòxics i Perillosos denuncia accions irregulars per part de l’equip de govern de les Coves, i convoca una nova manifestació pel dissabte 28 a la Salzadella. El passat mes de juliol la plataforma va haver de dur a terme una conferència a l’aire lliure, després que l’ajuntament de les Coves negués l’ús d’un espai municipal per aquest acte. La xerrada, a càrrec d’un oncòleg de la Fe de València, tenia com a tema central les possibles afeccions a la salut dels residus. Fa poques setmanes el govern municipal ha cedit les mateixes inslta•lacions que va negar a la plataforma, i per a organtizar-hi una festa privada. Entenem que hi ha hagut un tracte desfavorable cap al nostre col•lectiu i un intent de desinformar la població, posant entrebancs perquè no es dugués a terme la conferència sobre salut. Aquesta actitud per part del govern de les Coves demostra una vegada més que la plataforma reb un tracte desfavorable per part de l’Ajuntament, i desigual respecte a la resta de veïns de la població.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada