26/11/06

El 7 de desembre les Coves de Vinromà estrenara nou Alcalde

Es confirma que el «I si no el signo, que?» ha estat el desencadenant de la moció de censura
Els regidors de les Coves de Vinromà coherents amb la decissió presa el passat mes de setembre per la Diputació provincial de Castelló de vetar i rebutjar els abocadors de residus tòxics i perillosos de les Coves i la Salzadella, s'han vist obligats a presentar una moció de censura.
Ahir es va presentar la moció de censura contra l'Alcalde del PP, Miguel Zaragoza, que ja només mantenia el suport de tres regidors del PP per recolçar el PAI anomenat «mediambiental» en el que s'anava a ubicar un abocador de residus tòxics i perillosos. Malgrat que el Ple Extraordinari del 6 d'octubre de 2006 ordenava que es paralitzés l'abocador, l'alcalde no ha signat ni signarà el certificat que anul·la l'abocador, amb l'excusa d'encarregar un caríssim informe jurídic que ningú ha vist, violant així el Reglament de Funcionament de les Entitats Locals.
El regidor, Leoncio Marín serà el nou Alcalde de les Coves de Vinromà
Desprès de la presentació de la moció de censura, d'acord a l'article 134 del reglament orgànic,el Ple ha estat automàticament convocat per al proper 7 de desembre a les dotze del migdia. Aquest dia es cel·lebrarà la sessió plenaria que ha de censurar la gestió de l'actual Alcalde i nomenar el successor que es proposa a la moció. Aquesta moció té totes les possibilitats de prosperar ja que ha estat signada per la majoría de regidors i regidores covarxins. El que es proposa per al càrrec d'alcalde és l'únic regidor del PP que s'ha mantingut fidel a la decissió de la Diputació Provincial i del Partit Popular d'anul·lar l'abocador de residus tòxics i perillosos a la localitat.
El PSPV obrirà expedient informatiu.
La decissió del PSPV és complicada, ja que sis mesos abans de les eleccions municipals, s'arrisca a perdre tots els seus regidors, tal com ja passa a la Salzadella i a Albocàsser. Basant-se en un pacte amb el PP han d'obrir expedient als regidors que recolzin la moció de censura.
Moció de censura per aturar l'abocador de residus tòxics i perillosos
Segons declaracions dels que han presentat la moció aquesta és «l'últim recurs per aturar l'abocador de residus tòxics i perillosos previst al polígon industrial mediambiental».
La regidora de les Coves de Vinromà i exalcaldesa Gema Torres, va recordar que abans de ser regidora del PSPV ho era de les Coves, «no som socialistes sinó regidors de les Coves i tenim molt clar que l'única solució per a frenar l'abocador de tòxics era aquesta". La regidora de les Coves va recordar, en aquest sentit, que el recent acord plenari per aturar el dipòsit de 5 milions de tones de residus tòxics i perillosos "no s'ha complert", pel que consideren que la moció de censura "era ja l'últim recurs que ens quedava".
La moció aturarà l'abocador de residus tòxics i perillosos
L'encara alcalde, Miguel Zaragoza, anuncia que es tornarà a presentar a les eleccions del 27 de maig, encara que no ha aclarit si al seu programa electoral es publicitarà la dotació per a la localitat d'un o més abocadors de residus tòxics i perillosos.
El Consorci de Residus per complir les previsions del Pla Zonal de la Zona I haurà de cercar un nou president.
L'abocador del Consorci a la Bassa paralitzat.
Cal recordar que l'alcalde de les Coves de Vinromà va substituir a l'Alcalde de Benicarló que també fou censurat a l'abril de 2005, per la seva gestió a l'ajuntament.
Miguel Zaragoza fou escollit dos mesos i mig desprès com a nou president del Consorci de Residus al juny de 2005. Malgrat haver estat gairebé 16 mesos de president del Consorci ha s'ha pres la decisió de canviar la ubicació de l'abocador de residus sòlids urbans que encara es preveu instal·lar a la partida de la Bassa al terme de Cervera del Maestre però ben a prop de Peníscola i de Càlig i que ha de donar servei a 49 municipis. Cal recordar que a principis d'any va visitar la zona de la Bassa i que va dir que només faltava un paper de la Conselleria de Cultura per aprovar-lo, però malgrat els 22 mesos que portem des de que va sortir a informació pública encara s'han resolt les al·legacions contràries a aquesta ubicació i que alerten que el terreny és kàrstic amb un important aqüífer.
Ara caldrà cercar un nou president del Consorci i tornarà a sonar a les travesses l'alcalde del PP de Peníscola per substituir a Miguel Zaragoza.
Per la seva banda, la plataforma ciutadana contrària als abocadors de residus tòxics i perillosos va mostrar ahir el seu suport a la moció, com «l'única manera que puguem accedir a la informació del projecte».
Veure la versió del Mediterráneo
Veure la versió del Levante
Veure la versió de Las Provincias

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada