21/11/06

Esquerra Unida DEMANA A TERRITORI CONFIRME SI ES RETIRA EL PROJECTE D’INCINERADORA DE VILLAHERMOSA

El diputat autonòmic d’Esquerra Unida, Ramon Cardona, ha enregistrat avui una sèrie de preguntes a la Conselleria de Territori, perquè done explicació de la paralització del projecte d’incineradora de Villahermosa, tal i com avançaven aquest cap de setmana els mitjans de comunicació “ oficialment volem comprovar que és cert que l’empresa ha retirat el projecte, i no es tracta només d’una declaració de bones intencions per desmuntar la impressionant mobilització social de la comarca contrària a aquest projecte”.

Cardona ha demanat en les preguntes, que s’explique el paper que ha jugat tant l’empresa com l’ajuntament davant aquesta hipotètica i desitjable paralització del projecte, i conèixer si es tracta només d’una mesura cautelar fins les eleccions municipals o es tracta d’una paralització definitiva.
Davant aquesta possible paralització, el diputat d’EU ha mostrat la satisfacció perquè de nou sembla que la mobilització social ha estat capaç de paralitzat i tirar enrere projectes nefastos per als futur dels pobles, de la comarca, i de l’entorn “ la política de residus del PP, on es veu únicament el lucre empresarial i no les solucions als problemes, està sent una de les principals amenaces per a l’inerior de les nostres comarques, i està veient-se com la reacció de les poblacions afectades i les comarques senceres, estan paralitzant aquests projectes, primer va ser la incineradora de Vall d’Alba, i ara, si es confirma la notícia, serà la de Villahermosa. Aquesta experiència ha d’animar a continuar la lluita i adherir-se els pobles veïns, contra els projectes d’abocadors de tòxics de Salzadella, Coves, Fanzara, el perillós abocador de Càlig-Cervera i contra la incineradora de Gallinassa de Sant Rafael, ja que el principal argument que tenim és que existeixen, a tots aquests projectes, alternatives més econòmiques, sostenibles i raonables, encara que no suposen el lucre empresarial, la lluita social ”
PREGUNTES:

Segons publica la premsa de Castelló, l’empresa Bioenergía Sostenible, SL, ha retirat el projecte de construcció de la polèmica incineradora a la localitat de Villahermosa. Davant aquesta noticia presentem les següents preguntes:

- Ha presentat aquesta empresa cap sol·licitud davant aquesta Conselleria per paralitzar els tràmits per aprovar el projecte d’incineradora de Villahermosa? En cas afirmatiu, en què basa aquest petició de paralització i/o retirada?.
- Coneix aquesta Conselleria si aquesta retirada pretén ser definitiva o sols provisional?
- Ha remés a aquesta conselleria cap petició l’ajuntament de Villahermosa en els darrers sis mesos respecte a la incineradora?. En cas afirmatiu, quins i en quins termes s’ha expressat?.
- En cas de no rebre aquesta Conselleria cap petició de retirada del projecte ni per part de l’ajuntament ni de l’empresa promotora, es pensa seguir en la tramitació oberta?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada