20/11/06

El PSPV de les Coves considera il·legal la requalificació de rústic a industrial

Tant el grup municipal del PSPV de les Coves de Vinromà com els membres de la Plataforma contrària a l'abocador de residus tòxics i perillosos -RTP- de les Coves i La Salzadella, qualifiquen de «incomprensible» la decisió de la Conselleria Territori de requalificar de rústic a industrial el sòl on es preveu construir el polígon mediambiental que acollirà l'abocador RTP.
La regidora socialista dels Coves, Gemma Torres, considera que el suport que ha demostrat tenir la Generalitat amb aquesta actuació «suposa una ilegalidad ja que Territori incompleix així la voluntat de l'aprovat en sessió plenaria». Cap recordar que la decisió presa per majoria en el ple del passat 6 d'octubre, gràcies als vots del PSPV i d'un edil del PP, era la de retirar el projecte de la Conselleria per a tornar a ser estudiat i replantejat en consens per l'ajuntament. Malgrat això, Territori donava a conèixer ahir el seu beneplàcit per a la requalificació del sòl que suposa aquest PAI discontinu i que inclou els 700.000 metres quadrats del polígon, d'una banda, i els 300.000 metres quadrats on es preveu la possible instal·lació d'un o dos abocadors de residus tòxics i perillosos.
L'Alcalde es felicita
Aquest extrem, no obstant, ha estat descartat per l'alcalde de la localitat, Miguel Zaragozà, qui es felicitava ahir per la decisió de la Conselleria i apuntava que «es tracta només d'una requalificació de sòl que no implica necessàriament que vagi a haver-hi un abocador, com molts pensen, però sí un progrés per a la localitat». La socialista Gemma Torres no entén, no obstant això, «quin sentit té requalificar llavors aquests 300.000 metres quadrats, si no és perquè vagi a instal·lar-se l'abocador», segons apunta. Així mateix, opina que l'alcalde «mai admetrà que aquí vagi dita instal·lació quan falten només sis mesos per a les eleccions perquè sap que no li convé». El portaveu de la plataforma, Jacobo Salvador, prefereix ser prudent i cautelós a l'hora de valorar les conseqüències de la decisió de Territori i assegura que esperarà a veure-la publicada de forma oficial «per a analitzar les restriccions de la mateixa i actuar en conseqüència», indica. Salvador comparteix l'opinió de Torres i desconfia de les paraules del primer edil dels Coves «perquè ja ens han enganyat massa vegades» i li repta a signar per escrit que en el polígon mediambiental no es construirà cap abocador, tal com assegura Zaragozà. «Fins que no ho estudiem bé no podem posicionar-nos a favor ni en contra de Territori, encara que la gent està molt disgustada», conclou el portaveu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada