3/11/06

Es fonamenta al Tribunal la demanda d'anul·lació del Ple de la Salzadella que aprovà l'abocador RTP

El Bloc de Salzadella demana la nul·litat judicial del ple en què es va aprovar l'abocador de residus tòxics i perillosos.
El Jutjat del Contenciós Administratiu número 1 dictaminarà sobre la demanda ara fonamentada en la que es denúncia el vot irregular de l'alcalde en el ple de l'Ajuntament de la Salzadella, de 18 d'agost de 2005, en el qual es va aprovar l'informe per a la declaració d'interès comunitari del centre industrial de tractament ambiental, projecte presentat per Gabeljin i que inclou un abocador per a tractar residus tòxics i perillosos.
L'advocat dels regidors, Josep Antoni Casañ, recorda en la seva demanda que l'alcalde té vincles familiars amb el propietari del terreny en què erigirà la planta, pel que va haver d'abstenir-se en les votacions. Després de la presentació de la demanda haurà de ser el jutge del Contenciós Administratiu nombre 1 de Castelló qui determini l'obertura de les diligències pertinents que poden desembocar en la nul·litat de l'acord, tal com demanen els regidors del Bloc. Mentre els veïns reclamen la retirada del projecte.
Els regidors del Bloc demanen al jutge que anul·li l'acord de 18 d'agost de 2005 i paralitzi el procés addueixen a més de l'irregular vot de l'alcalde, «l'engany» que van ser objecte al no disposar de tota la documentació abans de votar i ocultar-se'ls que aniran residus tòxics a l'abocador tramitant l'abocador sota l'atractiu nom de centre industrial de tractament ambiental. Així mateix, l'advocat recorda que després de demanar-se a l'ajuntament l'expedient aquest va remetre al jutjat 8 folis i un escrit de 7 de desembre de 2005 en el qual l'alcalde, Víctor Gallec, del PP mostra els seus «dubtes legals sobre que puguem fer fotocòpies del projecte».
Per la seva banda, la Plataforma anti abocador de tòxics de Fanzara veu que les seves denúncies sobre el risc de contaminació de l'aqüífer proper a la planta surten reforçades per les recents declaracions del catedràtic Ignacio Morell en el judici pels abocaments d'Intal. L'expert advertia al tribunal sobre la «alta vulnerabilitat» de l'aqüífer de la Plana, per la permeabilidad dels terrenys i les seves característiques geològiques generals que li fan un «aqüífer lliure, amb sòl permeable i un alt o molt alt risc de poder contaminar-se». Per això demanen que aquest concepte també ho traslladi als seus informes sobre la planta de Fanzara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada