20/11/06

Es retira el projecte d'incineradora a Villahermosa.

Desprès de la retirada de la macroincineradora de Vall d'Alba i ara la retirada de la incineradora de Villahermosa, a Castelló, només continua la seva tramitació la macroincineradora de gallinassa i d'altres residus avícoles de Sant Rafael del Riu, al Maestrat.
I és que aquesta setmana l'empresa Bioenergía Sostenible, SL, promotora del projecte de construcció d'una planta de generació d'energia elèctrica a partir de la combustió de farines càrniques i biomassa a Villahermosa del Rio ha retirat el seu projecte davant el rebuig que havia generat en la població de la comarca. Mesura que també li han traslladat a l'alcalde Luis Ros. D'aquesta forma es posa fi a un projecte controvertit que havia propiciat la creació d'una plataforma cívica que estava recollint signatures en contra de la proposta i reclamant major informació.

Ros informava ahir mateix que, davant la preocupació de part de la població i rebuig al projecte, havia «sol·licitat de forma immediata i expressa a la mercantil promotora del projecte que procedeixi a la retirada, sense dilació alguna, de la sol·licitud d'autorització per a la instal·lació de la mateixa» en el municipi. L'empresa va seguir el requeriment i abans-d'ahir, dia 16, la direcció territorial de la Conselleria de Territori atenia la petició de «desestimació del procediment per a obtenir la declaració d'interès comunitari». Pel que el projecte quedi anul·lat.

Això si recorda que, malgrat que ell havia demanat als veïns contraris a la planta que presentessin informes que confirmessin el presumpte risc per a la salut generat per la combustió de biomasa «en mes i mig cap s'ha posat en contacte amb aquest ajuntament per a presentar estudis que al·ludeixin als perjudicis de construir la planta». Cal recordar que l'alcalde va anunciar que faria una reunió per informar i no l'ha fet.


La retirada del projecte de Villahermosa segueix els passos de la incineradora de la Vall d'Alba. Des d'Esquerra Unida es veuen en ambdós casos que la mesura s'adopta davant la inminencia de les eleccions municipals. El Partit Popular aposta per la incineració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada