26/2/07

EL GOVERN CENTRAL RECONEIX A ISAURA NAVARRO ANOMALIES EN EL PAI MUNDO ILUSIÓN


La CHX afirma que el PAI no té resolt el subministrament d’aigua, que ascendeix només en el terme de Cabanes a 18.686.000 m3 .
La pregunta formulada en novembre de 2006, per la diputada al Congrés per Esquerra Unida-l’Entesa, Isaura Navarro, sobre les anomalies trobades en el PAI Mundo Ilusión ( termes municipals de Cabanes i Orpesa), així com les sol·licituds proposades i requeriments d’informació als ajuntament afectats, ha estat resposta pel govern.

En la resposta, per exemple, es pot observar com no va ser fins el 14 de juliol del 2006 quan l’ajuntament de Cabanes va remetre el PAI Mundo Ilusión als organismes competents en dictaminar, entre ells la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, tenint en compte que el PAI va estar aprovat en agost del 2005, no s’entén perquè va romandre quasi un any en els caixons municipals, i per contra, siguen ara els ajuntaments qui demanen presses a l’administració, quan ells va ser qui van paralitzar durant molt de temps aquest PAI.
El Govern reconeix anomalies grosses en el domini públic hidràulic dels llits dels barrancs de la Font del Campello, Xinxilla, del Diable i sobre tot en la manca d’acreditació de la disponibilitat de recursos hídrics; només en Cabanes, es necessitaran 18.686.000 m3 de litre d’aigua a l’any, quan ara només es poden acreditar la disponibilitat de 342.000 m3, això sense sumar els tants altres milions de m3 que puga necessitar Orpesa.
La falta de documentació és total en molts aspectes, com es veu en la resposta; Orpesa no aporta cap per justificar l’estimació de l’increment de la demanda general, no s’aporten estudis d’incidències en el règim de corrents, ni el necessari estudi de concreció del risc d’inundacions ( tot i estar en part afectats pel PATRICOVA). Per eixe motiu, s’ha ratificat que és insuficient la documentació per poder emetre informe per part de la CHX.
La disponibilitat de recursos hídrics no disposa de drets d’aprofitament, i en alguns casos ni s’ha solicitat el mateix pel promotor En conseqüència, en aquest moment, no està acredita la disponibilitat d’aigua per al PAI Marina d’OR Golf Cabanes-Oropesa ( Mundo Ilusion).
Per eixe motiu, la diputada d’EU ha afirmat que “ aquest PAI de quasi 20 milions de metres quadrats va ser adjudicat de manera sospitosa, ja que han hagut de dedicar quasi un any de treball en l’ombra imaginem per arreglar els desori del projecte originari que és el que PP i PSOE van donar a Marina d’Or. Ara, tot i els tràmits, ni l’empresa ni els ajuntaments de Cabanes i Orpesa estan aportant la documentació necessària, i en lloc de complir les seus obligacions, volen donar presses a l’administració autonòmica quan són precisament ells els que estan empantanant tot el procés”
Isaura Navarro ha refermat la crítica al model urbanístic que suposa Mundo Ilusión, “ desenvolupar en un sol PAI 20 milions de metres quadrats, aplicant el model coent i insostenible de Marina d’Or, du i durà molts problemes que farà que durant anys es perga en el temps en una tramitació plena d’errors pel propi mal fer d’ajuntaments i empresa. Que ara vulgen donar presses, quan són els primers que no compleixen en el que els requereixen, demostra que tot són nervis pels canvi de govern municipal i autonòmic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada