15/2/07

Trama mítica

La policia descobreix anant porta a porta que 10 empreses que van cobrar de Terra Mítica no existeixen El Consell calla
Poc a poc, i amb denúncies anònimes (alguns posen les seves barbes a remullar pel que pugui venir), es va descobrint la trama de Terra Mítica. Aquests dies estan sortint a la llum els detalls de com s'escaquejaven els diners durant la construcció del parc.

El sistema consistia que les empreses adjudicatàries presentaven sobrecostos a Terra Mítica i aquesta va anar pagant-los fins que alguns accionistes privats de la societat van dir que ja estava bé, que allò era un escàndol. Llavors les empreses que construïen el parc li van retornar a Terra Mítica part d'aquests sobrecostos al•legant que s'havien equivocat. Però acte seguit li giraven unes factures a Societat Parc Temàtic d'Alacant (SPTA, participada al 100% per la Generalitat, és a dir, diners de tots) pel mateix import, amb el que el sobrecost en lloc de pagar-ho Terra Mítica ho pagava SPTA. Un càlcul inicial de l'Agència Tributària apunta al fet que almenys 5 milions d'euros es van pagar així. Ja no estem parlant d'obres menors de jardineria. Aquí es parla ja de les grans atraccions del parc.


Les denúncies anònimes indiquen un parell de detalls. El primer és que vénen de dintre de la pròpia Terra Mítica. Algú ha decidit contar com funcionava tota la trama, perquè si no, hagués estat complicat arribar a descobrir-ho. Segon, que hi ha gent que ja vol salvar els trastos davant el que pugui venir. Sobre Terra Mítica hi ha diversos fronts judicials oberts. Dos paral•lels sobre el frau de l'IVA, un per a Terra Mítica i un altre per a SPTA. El tercer, els enregistraments de dos diputats socialistes a dos empresaris que participaven en la trama i que implica a Zaplana. Cada vegada es van sabent més coses i cada vegada apunten més alt en l'estructura de la Generalitat. Per cert, que les empreses que apareixen en l'últim informe de l'Agència Tributària són filials de la constructora ACS, presidida per Florentino Pérez. Ai, aquelles nits glorioses de Floren i Zaplana en la llotja del Santiago Bernabeu! de Malva-rosa Connetion.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada