6/2/07

Fitur a Fartar -V-.La costa del Baix Maestrat es queda sense la bandera verda d'AENOR

L'abocament de les aigües residuals al mar sense la depuració mínima legal no va ser cap inconvenient per a que AENOR premiés, a l'edició de Fitur 2006, als pobles costaners del Baix Maestrat amb la bandera verda per la gestió ambiental a les seues platges.
Vinaròs,Alcossebre i Peníscola van aconseguir aquest guardó, malgrat l'expedient obert per la Unió Europea per incomplir la Directiva 91/271 d'aigües residuals. Fins i tot Peníscola va canviar la bandera blava per la verda d'AENOR. Enguany tots ells perden la bandera que aconseguiren l'any passat i no onejarà cap bandera verda.

El passat divendres es van lliurar en FITUR un total de 52 banderes verdes AENOR de platja certificada a 11 municipis espanyols. Les comunitats i ajuntaments que aquest any han obtingut les banderes han estat: Catalunya (Creixell, Palamós, Roda de Bará, Salou i Tarragona) amb 38 banderes; País Valencià (Altea, Cullera i Finestrat, amb 8 banderes); Andalusia (Rota) amb tres banderes, i País Basc (Lekeitio i Ispaster) amb dues banderes. Aquestes banderes són la mostra visible de l'obtenció de la certificació de gestió ambiental segons la Norma ISO 14001, que garanteix la correcta gestió ambiental de la platja. D'aquesta manera, els usuaris poden identificar de forma senzilla quina platges compleixen amb els exigents requisits ambientals recollits en aquesta norma de caràcter internacional, com la gestió dels residus sòlids, el control dels abocaments o la qualitat de les aigües de bany i la sorra.

AENOR ha certificat la gestió ambiental de 175 platges del litoral espanyol, una xifra que posa de manifest el compromís que tenen els municipis i comunitats costaneres espanyoles amb l'oferta d'un turisme de la més alta qualitat i respectuós amb el medi ambient. De
Prensaynoticies.
L'any 2006 obtingueren la bandera verda d'AENOR: A Coruña; Alcalá de Xivert/Alcossebre, Chilches,/Xilxes Moncofa, Orpesa/Oropesa del Mar, Peñíscola y Vinaroz/Vinaròs (Castellón); Bakio, Ibarranguelu, Mendexa, Muskiz, Sopelana, y Ziérbena (Vizcaya); Cádiz; Calafell (Tarragona); Cullera, Gandía y Xeraco (Valencia); Las Palmas de Gran Canaria; Rincón de la Victoria (Málaga); Santa Pola, Torrevieja/Torrevella y Vilajoiosa/Villajoyosa (Alicante); y Zarautz (Guipúzcoa). FITUR A FARTAR -IV-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada