1/2/07

SOLIDARITAT AMB EL POBLE DE CÀLIG

Article de JORDI SANÇ, extret del Diari electrònic NO TAN A PROP.

"Us convido a que sigueu solidaris amb el poble de Càlig i amb aquella gent que és de Càlig, que ajudi a fer força per a que no es realitzi una injustícia com la que és vol fer a la zona de la Bassa, ja que ahí estan pensat realitzar un abocador on aniran a parar les escombreries de tots els municipis de varies comarques, no recordo exactament quines però els pobles són 49.
Bé, a la zona de la Bassa, com molts de vosaltres sabeu, el sòl es calcàri, característica que fa que siga negativa per a l'emplaçament d'un abocador d'aquestes magnituds. A més a més, és una zona d'avencs i on hi han aqüífers i la contaminació d'aquestes aigües subterrànees afecta a molts pobles del nostre contorn, no sols a Càlig, com són Benicarló, Alcossebre, Orpesa, Peniscola.



El nostre litoral està en perill, la nostra aigua es pot malmetre però això pareix que als polítics que ens representen no els importa, només volen traure's la brossa de casa seva posar-la al veí i emportar-se uns dinerets. No hi ha esperit solidari, ni les bones voluntads de fer les coses bé, perquè el més important és la nostra salud i la nostra vida. Per tant com calijons que som, com gent de la comarca i de la zona, tenim que anar a Castelló a fer força per una causa que creem justa, perquè d'això depén el nostre medi ambient i el nostre futur i qualitat de vida.

Volem que es faci un abocador però no a la bassa, és cert que fa falta degut a la gran quantitat de residus que generem i hem cau la cara de vergonya que si el Ministeri de Medi Ambient, la conselleria de Medi Ambient ens diu que reciclem, pregunto on estàn els contenidors a Càlig??? quans en tenim d'orgànic??? i de plàstic, paper i cartrò ben pocs, i els buiden quan els buiden. I després tota l'aigua que fa falta a Valencia per regar tots els camps dels agricultors o són de camps de golf?

Aneu a Castelló a dir NO A L'ABOCADOR DE LA BASSA, per dir NO amb a les característiques del sòl que presenta, a dir NO a la contaminació del les aigües subterrànees per lixiviats.TOTS JUNTS FEM FORÇA NECESSITEM LA TEVA AJUDA!!!

A més, a la reunió hem va sobtar que no hi havia cap regidor del Partit Popular ni el diputat de Medi Ambient pel PSOE, per què això? I després et truquen per telèfon a casa a vore si vas a votar i ahir on estaveu?? Per què als sopars de l'Ajuntament sí que han anat i molts dies a fer el carajillo al bar a Nicolas i fer la partideta també van, però per l'abocador ja no queda temps?"

Jordi Sanç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada