21/2/07

Més irregularitats en l'abocador RTP de Fanzara i encara no es publica el que va prometre el conseller


La Plataforma Abocador de Substàncies Perilloses No de Fanzara ha denunciat a l'ajuntament davant el Síndic de Comptes, Rafael Vicente, perquè investigui noves irregularitats en la venda de dues finques públiques, afectes a usos agraris, a l'empresa promotora de l'abocador Ecocat. Una operació «anòmala que pot afectar a la pròpia validesa de la subhasta i la seva adjudicació al disposar el consistori d'un immoble sense capacitat per a això».
Les parcel·les es troben dintre del Baladrar on es volia construir l'abocador de residus tòxics i perillosos. Per això demanen la urgent intervenció del Síndic de Comptes a fi de que paralitzi la venda d'aquest patrimoni per l'alcalde, José Centelles.

Aquesta és una més, apunten, de les irregularitats comeses pel consistori de Fanzara en la tramitació de la modificació puntual del pla general d'ordenació urbana (PGOU) en la zona del Baladrar on es volia construir per Ecocat l'abocador de residus perillosos i tòxics. Afirma el col·lectiu cívic que el consistori va subhastar públicament dues finques cedides de la Càmera Agrària Local i l'únic comprador va ser la promotora de l'abocador que ha generat la repulsa majoritària en la localitat.
Els portaveus del moviment ciutadà demanen la intervenció del síndic perquè els terrenys que va adquirir Ecocat anaven a ser usats per a situar les instal·lacions de l'abocador, quan el Decret 36/1993 del Govern Valencià estableix «l'obligatorietat de destinar-los a fins d'interès general agrari». Per això, afirmen, que el consistori va cometre una irregularitat que ha de ser corregida ara.
Mantenen que l'ajuntament governat pel PP va demanar a la Conselleria d'Agricultura i Pesca la desafectación per a, seguidament, «vendre la finca rústica en subhasta pública» a la qual només va concórrer Ecocat.
Mentre, el moviment ciutadà segueix rebutjant la construcció d'un abocador, sigui del tipus que sigui, en la localitat i menys, afegeixen, dintre de la zona d'esmorteïment d'impactes del parc natural de la Serra d'Espadà. Per aquest motiu esperen que les afirmacions del conseller de Territori en el ple de les Corts celebrat la passada setmana en Burriana dient que s'arxivava el projecte es converteixin en realitat amb la publicació l'el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV). Del Mercantil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada