7/2/07

MANIFESTACIÓ A CASTELLÓ CONTRA ELS ABOCADORS TÒXICS I DE RESIDUS

"El passat dissabte 27-G va haver-hi una manifestació a Castelló, contra els Abocadors Tòxics i de Residus, així com Incineradores, a instal·lar en l'interior de la Zona Nord de Castelló.
Els calijons, protestaven contra l'abocador a la partida de la Bassa, Abocador de Residus Sòlids Urbans que pretenen posar damunt l'aqüífer que subministra l'aigua a les poblacions d'Alcalá-Alcossebre, Santa Magdalena, Peníscola, Benicarló i Càlig. D'Alcalá-Alcocebre, vaig veure uns quants companys d'Esquerra Unida, de Peñíscola érem uns pocs del Bloc i altres pocs d'Esquerra Unida, de Benicarló no vaig veure a ningú, de Cálig va ser un autobús sencer i el seu Alcalde va estar al capdavant.
També vaig veure al Diputat Provincial d'Esquerra Unida Ramón Cardona, durant tota la manifestació fins al final. Hi havia molta gent amb pancartes de Fanzara, Les Coves, Peñíscola, Salzadella, San Rafael del Riu i un llarg etc. i la premsa va dir que hi havia unes 3.000 persones. De gent hi havia molta.
Però Fabra, segons la premsa, només va veure a quatre "trasnochados" amb nens. Com si els trasnochados i els nens no tinguéssim dret a manifestar-nos per la nostra salut mediambiental i física. Com si només tinguéssin drets els imputats.

En les parets de la Diputació, que és la de tots, vaig veure dues grans pancartes amb el lema «AIGUA PER A TOTS», sense especificar si aquesta aigua ha de ser contaminada, almenys per a les poblacions del nord de Castelló, que ja duem pagant 15 anys la depuració de les aigües i en els Pressupostos del 2007 no s'assigna quantitat alguna per a les Depuradora de la nostra Zona, ara, això si, enquestes per a estudiar si els votarem no falten. Quina barra i poca-vergonya, que l'aigua que és un ben escàs, es permetin jugar amb la mateixa, no important-los el mes mínim contaminar-la.

Hauríem de denunciar a Estrasburg, que estem ningunejats, ja que és obligatori el tenir les aigües depurades, ja, perquè no es contaminin les nostres costes. Damunt les aigües que tenim bones no els importa que es puguin contaminar, situant un Abocador de Residus Sòlids Urbans damunt de l'aqüífer que ens abasteix.

A Cervera del Maestre on es van posicionar en contra de la primera ubicació, cosa lògica, tenen altres terrenys argilencs, situats a quatre o cinc quilòmetres de la localitat, on no es molesta a ningú i que els nostres governants van desestimar perquè van considerar que era massa car fer les comunicacions, que pel que sembla estan fetes o falta poc.

Aquests governants del PP que han dilapidat els diners de tots els valencians, fent obres faraóniques com TERRA MITICA, on ningú sap on han anat a parar les grans sumes invertides, (que sembla algun Jutge està indagant), alhora que mantenint Canal 9, que fa vergonya veure-la i endeutada en 1000 milions d'Euros, que hauríem de pagar tota la comunitat, servint solament per a dir-nos les inauguracions o més bé primeres pedres que col·loquen, perquè vénen les eleccions i les arques estan totalment buides. Aquests mateixos, ara s'oposen a gastar quantitats ínfimes per a evitar contaminacions mediambientals.

El pròper dia 24 hi haurà una nova manifestació a Castelló, on m'agradaria veure més gent d'aquesta Comarca, ja que hem de fer prevaler els nostres drets de ciutadans i que no hagin de ser uns altres els quals ens defensin els nostres interessos i el dels nostres fills.

També hauríem de manifestar-nos perquè alliberin d'una vegada per sempre, l'Autopista AP-7 que ja la pagarem en el seu dia, alhora que exigir que ens arribin trens de rodalies, ja que el servei de RENFE des de la nostra Comarca a Castelló és gairebé nul."

Article del Coordinador d'Esquerra Unida a Peníscola

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada