20/12/06

Continua la presumpta i hipotètica estratègia de la confusió: Negar la major.

DIT I BENEIT
Gràcies a la publicació del BOP de dijous que requalificava terrenys a les Coves, a partir d'ahir l'empresa promotora de l'abocador RTP, ja té dret a presentar a l'ajuntament, la sol·licitud d'informe urbanístic sobre els terrenys. Aquest seria el primer pas a donar per tal de complir amb el que publica el BOP, és a dir, iniciar els tràmits per aconseguir l'autorització ambiental integrada. Encara falta aquest preceptiu tràmit contra el que no val dir el «no m'agrada o em molesta»

Avui el diari Mediterráneo, publica que la Conselleria de Territori descarta la possibilitat de situar un abocador de residus tòxics i perillosos (RTP) a Les Coves, malgrat que la comissió territorial d'Urbanisme va aprovar la requalificació de sòl amb aquesta utilitat, tal com recollia el dijous el Butlletí Oficial de la Província. Fonts del departament autonòmic, continua l'article, van reconèixer que l'acord canvia l'ús dels terrenys a industrials per a la instal·lació d'un dipòsit de RTP, i diuen, "si se segueix llegint, la resolució estableix la necessitat que, per a situar un abocador d'aquestes característiques, la zona obtingui uns permisos especials".
En concret, Territori apunta que la ubicació d'aquesta infraestructura requeriria, "a més de la llicència d'activitat, la declaració ambiental integrada per als terrenys". Una condició que, la Conselleria, no arribarà a concedir-se. "Els terrenys no assoliran la declaració ambiental per al seu ús com abocador de tòxics en un 99,9% de possibilitats", van assegurar fonts de Territori al respecte, segons publiquen sense indicar qui es fa responsable o avala aquesta greu declaració.
Pensem -hipotèticament- que tot està dintre d'una estudiada maniobra de la confusió mediatitzada. Encara que fos certa aquesta presumpta afirmació del 99,9%, la pregunta que ens fem, és com es tramiten les autoritzacions ambientals integrades? Per què no esperen a veure les mesures correctores que es proposen o a estudiar la documentació del projecte i el seu estudi d'impacte ambiental, abans de parlar de cap percentatge?. Si algú de la Conselleria de Territori sap que legalment -amb el 99,9% de possibilitats- el terreny -(perquè el projecte no l'han pogut veure)- no compleix amb els requisits, pensem que de ser cert el que publica Mediterráneo, és podria tractar d'una presumpta i posible gran irresponsabilitat que la mateixa Conselleria que diu això, alhora autoritzi urbanísticament un abocador RTP que, -segons ella mateixa- no es podrà executar. Crea malestar, ja que no es descarta al 100%, com van fer amb la incineradora de la Vall d'Alba, a més, provoca unes confoses expectatives de negoci a les activitats empresarials generadores de riquesa, i contra les que el mateix, Director General de la Qualitat Ambiental de la Conselleria de Territori, el Sr. Jorge Lamparero Lázaro va dir que contra les activitats que requereixen autorització ambiental integrada no era vàlida l'argumentació "del no m'agrada o em molesta". Aleshores en què s'empara la Conselleria per dir això del 99,9%? En la legislació no pot ser, el que sí podria ser en una presumpta i possiblement ja anunciada i per tant, premeditada arbitrarietat i això és possiblement i presumptament il·legal, i l'empresa i els ciutadans té el dret i la obligació d'acudir als Tribunals de Justícia contra les decisions injustes i arbitràries.
Pensem que això del 99.9% només és una presumpta bola. Critiquem que seria molt irresponsable que la mateixa Conselleria que pensa i sap que no es podrà executar un abocador RTP, aprove la requalificació urbanística -la primera de tot el País Valencià- a un PAI reservant més de 200.000 m2 per un dipòsit o abocador RTP, ja que això afecta a les dotacions, al valor immobiliari dels terrenys, i als costos d'urbanització.
Només ens podem creure això del 99,9%, dintre d'una presumpta estratègia de la confusió, i si algú s'ho creu és que tornem o pensa que encara estem a l'època de les recomanacions i de l'autoritzo segons qui és? A veure si ara ens volen fer creure que les autoritzacions ambientals integrades es tramiten acompanyades d'un pernil? Estem en un Estat de dret i l'empresa promotora de l'abocador RTP té tot el dret, d'acudir als Tribunals de Justicia a defensar els seus legítims interessos, contra tota resolució que bloqueji l'abocador RTP. Cal tenir present que aquest dret li l'ha donat l'ajuntament de les Coves i ara la Conselleria de Territori al publicar al BOP la requalificant més de 200.000 m2 per fer un abocador RTP, i això té rang de Llei.
Les lleis són per a complir-les i les qualificacions urbanístiques són per a executar-les, i és d'esperar que l'empresa promotora complirà amb el seu deure legal com a propietari, és a dir, continuar la tramitació presentant el projecte que comença demanant l'informe urbanístic, i així poder tramitat l'autorització ambiental integrada, i construir-lo donant compliment amb el planejament urbanístic.
NEGAR LA MAJOR, ARA «NOMÉS REQUALIFIQUEM»
En la mateixa línia, diu Mediterraneo, es va manifestar ahir l'alcalde dels Coves, Miguel Zaragozá, negant que la publicació en el BOP de la resolució signifiqui l'aprovació de l'abocador. "Cal aclarir que la resolució d'Urbanisme només significa la requalificació d'un sòl a industrial; per tant, és fals que això signifiqui l'aprovació d'un dipòsit. En canvi, la publicació en el BOP de la requalificació del terreny sí que és un primer pas per al desenvolupament d'un polígon industrial", va indicar. L'encara alcalde o el Mediterráneo, no indiquen o publiquen que la comissió territorial d'urbanisme només té competències en autoritzar urbanísticament l'abocador, i que és un altre departament, concretament, el de la Direcció General de la Qualitat Ambiental, dirigida per Jorge Lamparero, que atorga les autoritzacions ambientals integrades. Per tant la Conselleria ha fet tot el que volien quatre regidors del PP a les Coves, és a dir, autoritzar urbanísticament l'abocador RTP, tal i com fou aprovat pel Ple covarxí de setembre de 2005.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada