5/12/06

L'Alcalde anuncia l'anulació del Ple sobre la seva moció de censura previst per al dijous 7-D

L'alcalde de les Coves de Vinromà, Miguel Zaragozá, i altres tres regidors del PP intenten guanyar temps mentre arriba la imminent publicació al BOP de l'aprovació del PAI del polígon industrial que inclou un macroabocador de residus tòxics i perillosos.
PAI aprovat malgrat estar anul·lat.
El PAI fou anul·lat pel ple del 6-O, però al negar-se l'alcalde a signar el certificat d'aquest acord, es va continuar tramitant, fins la seva aprovació en temps rècord a la Conselleria. L'acte és vàlid a partir de la seva publicació al BOP, la qual cosa es preveu que es faci en aquest mes de desembre, de forma imminent.
Una qüestió de terminis
La presumpta idea de l'hipotètic equip assessor, podria ser mantenir l'alcaldia només uns pocs dies més fins la publicació al BOP, d'aquesta manera es podria falcar el PAI , i a partir d'eixa data ja podria tenir la validessa jurídica necessària i la vigència executiva per poder convertir l'abocador RTP en un acte reglat. Així es podria beneficiar l'empresa promotora al aconseguir els desitjats tràmits esencials que li asseguraràn que puga continuar amb el procés administratiu que resta pendent per a l'obtenció de la llicència ambiental integrada per a que l'abocador de residus tòxics i perillosos es puga construir i ser una realitat a les Coves de Vinromà. Un cop aprovat el PAI cap ajuntament el podrà anular sense una macroindemnització, si l'empresa inicia, com és previssible, els tràmits previstos al planeament per fer l'abocador. Hi ha molts caragols en joc.
Al nostre entendre, l'obtenció de llicència ambiental i d'obres es podrà convertir a partir de la seva publicació al BOP de Castelló en un acte reglat al que cap ajuntament, actuant dintre de la legalitat es pot negar, ja que no és un acte discreccional. Encara que es puga recurir, es preveu una llarga lluita als Tribunals, que difícilment concedeixen la suspensió cautelar dels tràmits i obres.
Pressumptes interessos urbanístics darrere del recurs de reposició.
Guanyar uns dies preciosos per al PAI.
Amb aquesta pressumpta idea han presentat un recurs de reposició contra la moció de censura pactada pels quatre regidors exsocialistas i el regidor del PP Leoncio Marín, al·legant defectes de forma. Calia evitar que el mateix dijous es celebrés, després de la moció de censura, un Ple Extraordinari suspenent les llicències urbanístiques i enviant a la Conselleria el certificat del 6-O, la qual cosa hauria pogut aturar l'abocador.
Guanyar temps.
No era necessari que el secretari contestés el recurs de reposició, ja que té dies per estudiar-lo, però, segons va assegurar Zaragozá, només el fet d'acceptació del recurs per part del secretari suposa l'anul·lació del ple previst per a aquest dijous 7-D, en el qual Marín l'anava a substituir al capdavant de l'ajuntament, per evitar l'aprovació de l'abocador. Al recurs presentat s'argumenta que la moció no compleix amb l'establert en la legislació electoral, al no incloure en el document l'autentificació de signatures, ni tampoc amb el règim jurídic de les administracions públiques, per mancar de motivació expressa. L'absència explícita dels motius deixaria, segons el recurs, "en indefensió a l'alcalde per a poder contestar". Per aquest motiu, els quatre regidors del PP reclamen del secretari municipal que declari "la nul·litat de la seva diligència i la convocatòria del ple" per a aquest dijous. Per als signants de la moció, no obstant això, el document compleix amb tots els requisits, i així ho va certificar en el seu moment el secretari. La regidora de les Coves signant de la moció, Gema Torres va afirmar no tenir constància oficial de l'anul·lació del ple. No obstant això, l'alcalde, ahir públicament, no va esperar al Secretari i ja va assegurar que el ple ha quedat anul·lat, una està previst que avui, el Secretari els comunique oficialment a totes les parts implicades. Avui sabrem si el secretari fa el que ha dit l'alcalde i anul·la el Ple o el manté.
Encara que la moció de censura podria tornar a presentar-se en qualsevol moment, podria ser massa tard per anul·lar l'abocador de residus tòxics i perillosos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada