11/12/06

Preocupació a Ponferrada pel possible trasllat de la fàbrica de LM Glasfiber al País Valencià

LM Glasfiber és una de les principals empreses de la comarca de El Bierzo té 296 treballadors , i ocupa la posició 59 segons el ranquing de les 100 empreses més importants de Castella i Lleó.Cliquejar damunt la imatge per ampliar i veur la fàbrica de LM Glasfiber a Dinamarca
La premsa lleonesa es fa ressó de la preocupació existent a la comarca de El Bierzo pel possible trasllat de la fàbrica d'aspes de LM Glasfiber a terres del País Valencià. Encara que sembla prematur anunciar un trasllat de la fàbrica, els sindicats estan preocupats i tractaran l'anunci de LM Glasfiber en la primera reunió que tinguen. Intentaran evitar el trasllat de la fàbrica, però si no ho poden evitar, almenys intentaran que els treballadors lleonesos puguin conservar el seu lloc de treball traslladant-se amb la fàbrica a terres valencianes. L'atractiu de viure a prop del mar, on ja hi ha lleonesos que tenen segones vivenda a Alcossebre, Torreblanca i Orpesa.
A As Montes a Galicia s'ubica l'altra planta de LM Glasfiber a l'estat espanyol.
El Cavall de Troia dels arguments de la nova ubicació
La premsa lleonesa assenyala les Coves de Vinromà com la localitat escollida per la nova factoria de LM Glasfiber. S'argumenta que la motivació d'haver escollit les Coves de Vinromà com a el lloc idoni per instal·lar una tercera fábrica ha estat la proximitat al port de Castelló, l'autopista A-7 i l'aliança estratègica amb Acciona Windpower, que ja té una fàbrica de turbines a la Vall d'Uixò. El que no anomenen és que a Alcalà de Xivert, a pocs quilòmetres, el mes passat ja van inicar-se les obres del nou polígon industrial que permetrà la creació de 700 llocs de treball. La legislació permet la construcció de la nova fàbrica encara que no estiga acabat el polígon, sempre que totes dues obres es facin simultàniament. Tampoc diuen que a moltes altres localitats de l'estat espanyol hi ha polígons industrials amb sòl disponible, ni que l'escollit és diferent a tots els altres, és un polígon especial, ja que és l'únic anomenat «mediambiental», el qual gaudirà i comptarà amb un magnífic abocador de residus tòxics i perillosos que ocuparà uns 200.000 m2, i tindrà amb una capacitat per a 5.000.000 m3.
40 camions diaris de residus en 20 anys
Per omplir aquest abocador que té una vida útil estimada inicialment, per a uns vint anys, caldrà abocar diariament més de 40 camions en vint anys. Curiosament Castella i Lleó és l'autonomía amb major producció de residus tòxics i perillosos amb un 33% del total de l'estat.
Carpes per treballar, no per fer festes, o per menjar-se-les.
A Ponferrada, al polígon La Llanada de las Ollas (Santo Tomás) s'ubica la principal fàbrica a l'estat espanyol de LM Glasfiber, i que ocupa a uns 800 treballadors. Actualment l'empresa està atenent moltes comandes i s'ha vist obligada a ampliar les instal·lacions posant carpes per a treballar. Alguns pensàven que ampliarien la fàbrica, perquè si hi ha lloc per a les carpes també n'hi ha per a les naus tradicionals, però l'anunci de la nova fàbrica posa en perill possibles ampliacions de la planta lleonesa.
No és difícil imaginar les condicions de treball dintre d'una carpa. A l'estiu calor i a l'hivern fred, encara que el rècord de temperatures que s'ha produit al mes de novembre i a gairebé tota la tardor ha permés treballar encara mig bé a dintre de les carpes, però ara amb les primeres ventades acompanyades de les baixes temperatures típiques de l'hivern de les terres Lleoneses i la notícia de les Coves els ha deixat a tots una mica glaçats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada