13/12/06

L'Alcalde del PP a la Salzadella va de judici en judici.

Demà dimecres a les 10:30h als jutjats de Vinaròs, es cel·lebrarà el judici per la denuncia de l'alcalde de la Salzadella -PP-, Victor Gallego, a dues veïnes del seu poble. Membres de la Plataforma Antiabocador de residus tòxics i perillosos estan citats com a testimonis d'aquestes veïnes, injustament acusades d'haver-li pressumptament cridat «lladre». La Plataforma espera la seua lliure absolució i els dóna tot el suport.
Precissament ahir, dilluns, el mateix alcalde del PP s'ha vist obligat a acudir al jutjats de Vinaròs, per declarar davant dels Tribunals de Justicia, al estar acussat per un possible i pressumpte delicte d'assetjament a un treballador municipal al que va acomiadar per ser membre de la Plataforma Antiabocador de Residus Tòxics i perillosos i creure que havia participat en una manifestació d'aquest estiu, on pressumptament es van llençar papers que simulàven diners davant la porta de la casa de l'Alcalde del PP que dóna suport a la iniciativa privada d'ubicar un abocador de residus tòxics i perillosos a la Salzadella, amagat sota l'atractiu nom de parc mediambiental. Cal destacar que a la localitat no es generen aquest tipus de residus, i al País Valencià només genera una petita part.
Segons la denúncia, els fets van produïr-se, cap a les vuit i mitja del matí següent a la manifestació, quan l'alcalde va ordenar de males maneres a un dels peons municipals que recollís les fotocòpies de xecs que s'havien distribuït per la localitat el dia anterior. Adreçant-se al treballador en actitud xulesca i referint-se despectivament als manifestants que havien llençat els papers com a «guarros de la manifestació».
Segons sembla l'alcalde va pensar que el treballador havia estat un dels participants en l'acte de protesta contra la decisió municipal d'acollir un abocador de residus tòxics i perillosos en una finca propietat d'un familiar de Victor Gallego del PP, concretament la cunyada i que podria cobrar uns 5 milions d'euros si finalment s'ubica l'abocador. Pressumptament l'alcalde li hauria exigit a un dels treballadors que no toqués cap paper i que volia veure al que ell pensava que havia participat recollint-los, segons la versió del treballador. L'alcalde li va dir que:« ell era un dels guarros i que havia de recollir-los». Cal recordar que a la Salzadella hi ha una norma que cadascú s'ha de netejar el davant de casa seva i els treballadors municipals netejen les parts comunes com la plaça Mèxic. Davant aquest tracte, el treballador va sofrir una crisi d'ansietat i la seva dona al veure'l blanc i descompost el va dur urgentment al metge. El facultatiu va determinar que li havia pujat la pressió arterial i el sucre i li va donar la baixa laboral i li va prescribir repós domiciliari. Va estar de baixa dos mesos i mig, fins que l'Alcalde el va acomiadar, pressumptament al saber que el treballador havia denunciat els fets al departament de Treball. En una inspecció posterior de Treball, el batlle va manifestar que el treballador havia abandonat voluntàriament el seu lloc de treball, quan el mateix treballador assegura que té una carta d'acomiadament de l'Ajuntament. El treballador també va interposar una denúncia davant el SMAC (Servei de Mediació i Arbitratge) on li van aconsellar acudir als advocats i al departament de Treball, la qual cosa es resoldrà el pròper dia 23 a Castelló.
La denúncia per assetjament, pretén que el jutjat determini i, si s'escau, condemni a l'Alcalde d'haver assetjat i humiliat al treballador.
L'Alcalde del PP, Victor Gallego, es nega a fer cap declaració a la premsa, i serà la justicia la que en 48 hores resoldrà en primera instànsica, aquest penosa situació, fruït sens dubte de la voluntad de voler posar un abocador de residus tòxics i perillosos, sense haver consultat a la població i que pot hipotecar el seu futur. Al Mercantil Valencià es publica que l'Alcalde ha denunciat a un dels testimonis del treballador del juí d'ahir. Sembla que l'alcalde del PP a la Salzadella va de judici en judici.
Per saber més llegir el post La botifarra de l'Alcalde .
Llegir el 3x4.info
Llegir al Mercantil Valencià això de la denúncia de l'alcalde contra un testimoni del juí d'ahir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada