20/12/06

Critíques a l'estratègia de la confusió i desinformació de l'Alcalde covarxí.

Avui el Mediterráneo publica que la plataforma contrària a l'abocador de residus tòxics i perillosos de les Coves de Vinromà i la Salzadella ha exigit a l'alcalde de les Coves, Miguel Zaragozá, que "signe davant notari que no té cap intenció de fer un abocador de RTP". Segons el col·lectiu, les declaracions del primer edil reiterant que no s'aprova un projecte d'aquest tipus "confirmen que la seva estratègia és la confusió i la desinformació". "Si l'alcalde assegura davant notari que no té intenció d'instal·lar un abocador, reconsiderarem la nostra lluita", asseguren fonts del col·lectiu contra el dipòsit de residus. Cal recordar que aquesta setmana l'abocador de residus tòxics i perillosos ha donat un gran i ferm pas endavant, al publicar-se al BOP la seva aprovació a efectes urbanístics i ara ja només cal tramitar l'autorització ambiental integrada, construir-lo i començar a abocar residus tòxics i perillosos per omplir els 5 milions de tones de capacitat que es preveu tindrà. Caldràn més de 40 trailers diaris durant 20 anys per poder-lo omplir, i portar els residus de ben lluny, ja que només amb els residus tòxics i perillosos del País Valencià caldrien uns 138 anys.
La nota íntegra de la Plataforma la podeu llegir aquí:
La plataforma demana a l'alcalde de les Coves que signe davant notari que no te cap intenció de fer un abocador de RTPs.

Les noves declaracions de Miguel Zaragozà reiterant que no s'ha aprovat un projecte d'aquest tipus confirmen que la seua estratègia és la confusió i la desinformació.
Per a evitar noves confusions a la població, després d'una setmana intensa amb declaracions de totes les parts, la plataforma exigeix a l'alcalde de les Coves de Vinromà que certifique davant notari que no té cap intenció de permetre que s'instale un abocador de residus tòxics i perillosos al terme municipal. Segons explica el president de la Plataforma, Jacobo Salvador, "després de les últimes declaracions de Miguel Zaragozà que diuen que no va l'abocador, a la Plataforma només li quede demanar-li que, de la mateixa forma que van fer un acta notarial de la resolució de Conselleria, que signe davant de notari que no s'instal·larà mai un abocador al terme de les Coves, mentre ell ostente el càrrec, i que assegure que no tenia la intenció d'instal·lar-ne un". Des de la Plataforma també demanem el mateix acte de responsabilitat a Territori i al seu màxim representant, el Conseller Gonzalez Pons.
Pel que fa a les declaracions de l'alcalde en aquest sentit avisem que s'han de llegir entre línies, ja que Zaragozà només parla de l'aprovació urbanística del sector B, el que hauria d'acollir l'abocador, "i és d'innocents intentar fer-nos creure que primer aproven la requalificació d'uns terrenys per a abocador, assegurant-nos després que no n'hi va cap", "aleshores, per què s'aprova la requalificació per aquests usos?", es pregunta la plataforma.
Des de la plataforma anunciem que si l'alcalde assegura davant notari que no te cap intenció d'instal·lar un abocador de residus tòxics i perillosos –o dipòsit de seguretat, com ell l'anomena-, "com a col·lectiu reconsiderarem la nostra lluita i el més segur és que pleguem". En canvi, si no pot demostrar que la seva intenció no era portar a les Coves un abocador de RTPs quedaran en evidència totes les declaracions, tant les de l'alcalde com les de la Conselleria de Territori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada