12/12/06

Encara no han presentat la moció de censura a les Coves.

Els regidors de les Coves que no volen l'abocador de residus tòxics i perillosos encara no han presentat per registre una nova moció de censura per a reemplaçar al actual alcalde del PP, Miguel Zaragozá, per un altre regidor del PP, Leoncio Marín.
Avui es presenta la segona moció de censura.
Avui es presentarà el text de la nova moció que esmenarà els errors de l'anterior, com la motivació de la moció de censura, i perqué aquests cinc regidors proposen a Marín com nou alcalde del municipi que substitueixi l'anterior.
NO ANIRÀN AL NOTARI.

La nova moció de censura intentarà esmenar els errors de la primera proposta --l'absència d'una motivació expressa, i falta d'autentificació de signatura--, als quals l'encara alcalde i tres regidors del PP va recòrrer perquè provocava la seva indefensió, i motivaren que el secretari poques hores admetís el recurs i anul·lés el Ple.
Signar pel davant i no pel darrera
L'altre defecte de forma pel qual va ser desconvocat el ple es referia a la falta d'autentificació de les signatures dels cinc regidors que presentaren la moció. Encara que es va anunciar que anirien a un notari, sembla que, ahir ho feren davant del Secretari de la corporació que també ho contempla la legislació i inexplicablement no ho feren en l'anterior moció de censura, en contra de l'establert a la legislació, que diu que s'ha de signar davant i no darrere del secretari.
--Nota aclaratòria: Això del davant i del darrere s'he d'entendre com una crítica ja que no s'enten que va passar realment, per a què s'anul·lés el Ple desprès d'acceptar el Secretari que complia amb tots els requisits, recordem el que diu la legislació article 197.1.b de la Llei Electoral 5/1985 diu :«El escrito en el que se proponga la moción censura deberá incluir las firmas debidamente autenticadas por Notario o por el Secretario general de la Corporación y deberá presentarse ante éste por cualquiera de sus firmantes. El Secretario general comprobará que la moción de censura reúne los requisitos exigidos en este artículo y extenderá en el mismo acto la correspondiente diligencia acreditativa.» No diu res de signar davant o darrere, només que el secretari ha d'autentificar les signatures, i si tenia cap mena de dubte aleshores corresponia no admetre a tràmit la moció de censura fins que no es subsanés aquest pressumpte defecte de forma.--
CONVOCATÒRIA desprès de que haja tocat la grossa.
De presentar-se, avui, i acceptar-se per part del secretari de la corporació de la proposta de moció de censura suposarà la convocatòria automàtica del Ple --és d'esperar que, com sempre s'asseguren bé els regidors i comptin amb l'assessorament professional dels millors i més prestigiosos equips jurídics ja que ningú vol que es puga cometre cap il·legalitat -- per a les 12.00 hores del dissabte 23 de desembre, transcorreguts els 10 dies reglamentaris que estableix la llei i desprès de que haja tocat la grossa, tal i com va apuntar aquest diari.
El text de la moció de censura argumenta, en aquesta ocasió, els motius de la moció de censura. Cal recordar que quatre dels cinc regidors han abandonat el seu partit, ja que tenia un pacte amb el PP, per tal de defensar primer els interessos del municipi abans que el del partit socialista.
Els cinc regidors no volen l'abocador de residus tòxics i perillosos, el qual té moltes possibilitats que ja s'haja publicat al BOP, i quedaria la publicació al DOGV per a què tingués plena validessa jurídica.
El document de la moció de censura, segons publica el Mediterráneo, es donarà avui a conèixer, argumenta la voluntat de canvi en l'ajuntament per la tramitació de l'abocador de residus tòxics i perillosos, que, segons els signants de la moció, segueix avant, malgrat que l'encara alcalde del PP haja acudit a un notari extern per a que li aixequés un acta notarial que dóni fé de que «segons diuen el polígon mediambiental exclou el dipòsit».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada