11/12/06

Zaragoza serà Alcalde fins que no toque la grossa

Ja ho déiem fa temps, els experts recomanen ubicar els abocadors de residus tòxics i perillosos a pobles menuts. La manca de preparació jurídica dels regidors d'aquests ajuntments menuts dóna moltes més possibilitats de que prosperin projectes que a d'altres llocs resultarien difícils d'ubicar. Ara pel que sembla l'abocador RTP a les Coves continua envadant i cada día està més a prop.
I és que es confirma la anul·lació del Ple Extraordinari de la moció de censura contra l'alcalde de les Coves previst per demà dijous 7-D. Els regidors es van enterar abans per la premsa que pel secretari de la corporació, el qual, fins ahir mateix no va comunicar als regidors i regidores que van signar la moció de censura que el Ple quedava desconvocat al acceptar el arguments del recurs de reposició que va presentar l'alcalde i tres regidors del PP. El recurs de l'Alcalde es fonamenta en pressumptes defectes de forma com l'absència de l'autentificació de les signatures dels regidors que van presentar la moció, així com en la falta de motivació de la proposta.

Ahir mateix, un dels regidors signants de la moció de censura, va presentar un recurs contra aquesta decissió en el qual es sol·licitava l'anul·lació de la desconvocatoria del ple, "per no ajustar-se a jurisprudència, entorpir els drets fonamentals (...) i negar els drets dels regidors de la moció". Presentaren també documentació justificativa de sentències del Tribunal Suprem en les quals es resol, amb sentència ferma, la no exigència de motivació. La legislació electoral, de fet, no esmenta aquest punt, si bé el recurs presentat per l'alcalde recorreix al règim d'administracions públiques per a argumentar la suposada "indefensió" que la falta de motius generaria en la persona de l'alcalde. Malgrat això el recurs a favor de la moció de censura fou desestimada, i d'aquesta manera es guanya un temps preciòs que pot garantir el futur del macroabocador de residus tòxics i perillosos a la població.
No tornaran a presentar moció de censura fins la setmana que vé!
Els regidors signants de la moció de censura contra l'alcalde dels Coves, Miguel Zaragozá, han anunciat que fins la setmana propera no tornaran a presentar la moció de censura. Han d'acudir a un notari perquè autentifique les seves signatures i inclouran els motius en el text per a tornar a presentar la moció de censura. D'aquesta manera, el Ple Extraordinari de la moció de censura no es podrà celebrar abans de saber el resultat de la grossa de Nadal, és a dir, mai abans del dia 22 de desembre a les dotze del migdia. Per aleshores, a l'empressa promotora de l'abocador és previsible que ja li haja tocat la «grossa» en forma de publicació al BOP de l'aprovació definitiva del polígon amb macroabocador de residus tòxics i perillosos.
La prevaricació és un delicte dels funcionaris i càrrecs públics que entre d'altres, consisteix en dictar una resolució sabent que és injusta. Doncs els regidors que van signar la moció de censura han anunciat que presentaran una doble querella per presumpta "prevaricació" per l'actitud de l'alcalde i del secretari de la corporació, que, al·legant defectes de forma, ha assolit la desconvocatoria del ple que l'havia de censurar i substituir per un altre regidor del PP que acata l'acord de la Diputació i direcció del PP de rebutjar l'abocador de residus tòxics i perillosos a les Coves i la Salzadella. No tenim notícia de que presenten cap altra contra l'alcalde per desobediencia de l'acord del Ple del 6-O.
Veure el bri de palla a l'ull de l'altre i no la jàssera al propi.
Segons publica el Mediterráneo, l'alcalde ha anul·lat el Ple perque vol que es compleixi la legalitat, quan ell mateix ha desobeït al Ple negant-se a signar l'acord del 6-O. Sap que tornaran a presentar la moció, però ha considerat que es millor anular-lo i seguir uns dies més d'alcalde. Del certificat que va demanar al bufet d'advocats encara no es sap res. Per la seva banda els regidors contraris a l'abocador de residus tòxics i perillosos diuen: "Una vegada més, l'alcalde està utilitzant totes els ardits possibles per a no abandonar la seva poltrona, encara que aquests puguin ser constitutius de delicte per prevaricació", també sospiten de l'actuació del secretari de la corporació. Alhora que anuncien que tornaran a presentar la moció les vegades que calgui. Mentre l'abocador RTP segueix endavant, i l'ajuntament i LM-Glasfiber el dilluns passat repartiren pastissos d'una coneguda pastisseria de la localitat per a tothom, encara ara els regidors es pregunten: «Tan gran ha de ser el merengue que s'amaga en l'Ajuntament?». Potser encara queden moltes pastes i sorpreses per repartir....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada