20/12/06

«Seguirem lluitant, si cal, per via judicial»

L'aprovació de la requalificació de terrenys confirma les informacions de la plataforma. Demanem a l'acalde de les Coves i al president de la Diputació que donen explicacions sobre per qué ens han estat mentint tot aquest temps.
Malauradament, es confirmen les noticies donades per la plataforma el passat 6 de desembre en una xerrada informativa a les Coves. La Conselleria ha aprovat la requalificació de terrenys de la Zona B (Cantallops), amb l'autorització per a ubicar-hi un abocador de residus tòxics. El Pla d'Actuació urbanística inclou dues zones, la A (dedicada al polígon industrial) i la B, destinada al que en el projecte s'anomena "dipòsit de seguretat", és a dir, un abocador de residus tòxics i perillosos.

Davant aquest fet totalment demostrable i documentat demanem a l'alcalde de les Coves, Miguel Zaragozà, i al president de la Diputació, Carlos Fabra, que donen explicacions a la població de forma immediata, i que argumenten per què han estat mentint aquests últims mesos assegurant que no s'hi havia previst cap abocador de residus tòxics i perillosos. Des de la plataforma considerem que la desinformació constant per part d'aquests organismes i les mentides llençades per a desacreditar la plataforma són dos fets gravíssims, que treuen tota la credibilitat possible a Zaragozà, a Fabra i als càrrecs que representen. Per dignitat, pensem que en el cas de l'alcalde hauria de presentar la seua dimissió, en lloc d'obstaculitzar la moció de censura que la oposició i una àmplia majoria del poble demanen.
Tot i l'aprovació de la requalificació dels terrenys, des de la Plataforma pensem que encara no està tot perdut, i anunciem que seguirem lluitant ara per via administrativa i si cal per la via judicial. Tampoc no pararem els actes reivindicatius que duem a terme tant a les Coves com a la Salzadella, i demanem als socis i simpatitzants de la plataforma que no perguen l'esperança d'aturar esta barbaritat.
El judici contra les veïnes, favorable per a les acusades
El judici es va dur a terme el matí de dimecres d'aquesta setmana, amb una nodrida representació de membres de la plataforma antiabocador que hi van assistir per a donar suport a les dues acusades davant un cas que considerem "surrealista i propi de la desesperació".
La valoració del judici per part de la plataforma és del tot favorable, ja que segons vam poder comprovar els testimonis aportats per l'acusació –l'alcalde de la Salzaldella, Víctor Gallego- es van contradir en diferents ocasions durant les declaracions. Fins i tot un dels declarants ha assegurat que no va poder identificar d'on provenien els suposats insults.
Les denunciades i els seus testimonis han declarat que no va haver cap insult a l'alcalde, sinó crits de "dimissió", "no a l'abocador" i "fora alcalde".
Plataforma anti-abocador de Residus Tòxics i Perillosos
les Coves de Vinromà i la Salzadella

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada