5/12/06

El PP de la Salzadella es nega a retirar l'abocador RTP malgrat els informes negatius de la Conselleria.

L'equip de govern del PP en la Salzadella es va negar ahir a aprovar una moció del Bloc que plantejava l'anul·lació de l'acord pres el 18 d'agost de 2005 pel qual es va atorgar la declaració d'interès comunitari (DIC) a l'empresa Gabeljin, SL, per a construir una planta de tractament i gestió al costat d'un abocador per a residus tòxics i perillosos en la localitat. Precisament ahir l'edil nacionalista, Sergi Blasco, va esgrimir en el ple un dictamen de la Comissió d'Urbanisme de la Conselleria de Territori que desaconsellava la instal·lació de l'abocador en l'emplaçament triat. L'alcalde va respondre que quan rebi el document signat pel conseller ho acatarà.

El debat de la moció del Bloc, tres mesos després de la seva presentació, en ple va ser presenciat per unes 50 persones. En previsió de que pugués tornar a repetir la botifarra de l'alcalde, Victor Gallego, d'un anterior Ple, i que va provocar diverses denuncies al jutjat, efectius de la Guàrdia Civil van estar presents en la localitat, àdhuc que ahir no es van registrar incidents destacables.
El dictamen de la Comissió d'Urbanisme signat el passat dia 10 de novembre pel secretari de la mateixa, Fernando Renau Faubell, apunta que la proposta de declaració com DIC «no pot informar-se positivament», recalquen des del Bloc. L'escrit està pendent de la signatura del conseller, però aquest subscriu els documents elaborats per la comissió informativa.
El citat document apunta que hi ha dos motius pels quals no pot avalar el projecte. Un d'ells, recalca Blasco, és «perquè no tenen resolta el problema dels accessos» i un segon referit a l'emplaçament, atès que «el sòl, de conformitat amb el nou Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de la Salzadella està qualificat com sòl no urbanitzable de protecció paisajística». Alguna cosa que, afegeix l'edil del Bloc fa inviable la construcció d'un abocador de residus tòxics i perillosos en aquest paratge natural.
Cap recordar que el president del PP provincial i de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, ha reiterat en compareixences públiques que els abocadors prevists per als Coves de Vinromà i la Salzadella no s'anaven a fer. Ara només falta que l'administració autonòmica oficialice els informes que impedeixin que es faci el de la Salzadella. Extret del Mercantil Valencià

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada