5/12/06

Residus tòxics i perillosos a l'Estat Espanyol. El País Valencià només genera el 5,8% de tots els RTP

Les xifres mostren l'enganyifa a la que volen sotmetre als pobles d'interior de Castelló, de Fanzara, Salzadella i les Coves de Vinromà i pobles veïns, convertint-los en el femer de tots els residus tòxics i perillosos de l'Estat espanyol. Ara ens assabentem que no es pot justificar la necessitat de que aquests residus tòxics i perillosos vagin a parar a les nostres terres.
Diari NO TAN A PROP us ofereix les últimes dades oficials i aquestes diuen que només un 31,8 % dels 3,3 milions de tones de residus perillosos no urbans gestionats en 2004 a l'estat espanyol no es va reciclar ni s'incinerà, i finalment va acabar a un abocador, segons l'última enquesta de Recollida i Tractament de Residus elaborada per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). L'estudi, del que es va informar el divendres passat, dia 1 de desembre de 2006, indica el País Valencià només genera el 5,8% dels residus tòxics i perillosos de tot l'Estat Espanyol, això equival a només 114.000 Tones/any. Cal recordar que només l'abocador de residus tòxics i perillosos previst a les Coves de Vinromà té una capacitat per a 5 milions de Tones. És a dir, fent un senzill càlcul, si només el 31.8% va a parar a l'abocador, aleshores caldrien 138 anys! per omplir l'abocador de les Coves de Vinromà, suposant que només vingueren a aquest abocador residus tòxics i perillosos del País Valencià. I també suposant que es deixaren buits o dedicats a residus de fora del País Valencia als altres dos abocadors de residus tòxics i perillosos previstos a la Salzadella i Fanzara.
I qui genera aquest residus?
Molt més de la meitat de tots els residus tòxics i perillosos procedeixen de la indústria química. Tal i com es pot apreciar als gràfics que us oferim al costat esquerre.
I on es produeixen?
La merda ha de ser per a qui la genera. I qui més genera aquests residus tòxics i perillosos és Castellà i Lleó, amb un 33% del total, seguida per Andalusia amb un 12% del total. Si aquí som molt nets i de residus tòxics i perillosos no en fem!
Per que s'estan tramitant 3 abocadors RTP a les terres castellonenques?
Cal exigir l'aplicació del principi de proximitat i no ens poden exigir que les nostres terres es converteixin en l'abocador de tot l'estat espanyol i part de l'estranger. Font: INE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada